espreso.tv

Німецька фірма лобіює питання виключення Азарова із чорного списку ЄС

    Лобісти екс-прем'єра України Миколи Азарова вважають достатньою підставою виключити його з так званого "чорного списку" ЄС той факт, що під час його складання Азаров при владі вже не перебував. Саме таку позицію займає німецька юридична компанія "Альберт і Гайгер" (Alber & Geiger), яка лобіює це питання в ЄС, повідомив представник компанії Андреас Гайгер, пише УНІАН.


    Ця фірма лобіює виключення Азарова і його сина Олексія з "чорного списку" ЄС, але не займається оскарженням цього рішення в суді ЄС.

    "Вони не повинні бути в "чорному списку", оскільки відповідно до статті 215 договору, санкції покликані змусити уряд змінити поведінку. ЄС перевищив би свої повноваження, якщо б ввів санкції в якості політичного покарання чи для того, щоб допомогти повернути розкрадені кошти", - заявив Гайгер.

    На його переконання, Брюссель включив у список "не тих людей". "У них немає ніяких правових підстав, тому вони повинні виключити їх зі списку", - вважає юрист.

    Відповідаючи на запитання про перспективи справи в Європейському суді, Гайгер зазначив, що його компанія цим не займається. "Наскільки я розумію, вони зробили спільний, з іншими 10 особами, суд. Ми забезпечуємо тільки політичне лобіювання, і я не можу коментувати подальший судовий розгляд", - заявив він.

    Юрист також повідомив, що інших українських клієнтів на цей момент у компанії немає.

    Раніше повідомлялося, що екс-президент Віктор Янукович, його сини і ще шість інших осіб, яких включено до "чорного списку" Європейського Союзу, подали позови на рішення ЄС щодо заморожування їх рахунків.


    Попередній матеріал
    Хто полонив експертів ОБСЄ – досі невідомо
    Наступний матеріал
    Україна готова заплатити Росії майже два млрд. доларів за газ
    Теги:
    Loading...