Фото gazprom.ru

Замість "Південного потоку" Росія будуватиме газопровід до Туреччини

    Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив про плани побудувати газопровід до Туреччини такої ж потужності як "Південний потік" про припинення реалізації якого повідомив напередодні президент РФ Володимир Путін.


    "Сьогодні підписаний меморандум між "Газпромом" і Botas про будівництво морського газопроводу через Чорне море в напрямку Туреччини обсягом 63 млрд куб. Метрів газу на рік", - сказав Міллер. За його словами, 14 млрд куб. метрів газу передбачено для поставки в Туреччину.

    "Це ті обсяги, які в даний час поставляються по балканському коридору. Решта обсяги, а це близько 50 млрд куб. Метрів газу, будуть поставлятися на кордон Туреччини та Греції. І для цих обсягів на кордоні Туреччини та Греції буде пункт здачі", - додав він.

    Як пише "Коммерсантъ", "Газпром" збирається прокладати трубу в Туреччину, щоб хоча б частково відмовитися від транзиту через Україну і використовувати більше $25 млрд вже здійснених інвестицій. Втім, експерти вважають, що краще взагалі відмовитися від проекту: Туреччина може стати для "Газпрому" проблемним споживачем.

    Нагадаємо, напередодні Володимир Путін, який прибув з візитом до Туреччини, заявив, що без дозволу Болгарії Росія змушена відмовитися від "Південног опотоку".
    Попередній матеріал
    Лідери "Майдану" в Гонконзі закликали учасників припинити опір
    Наступний матеріал
    У Великій Британії витратять 2,3 мільярда фунтів на захист від повені 300 000 будинків
    Теги:
    Loading...