Facebook / Igor Zinkevych‎

У поліції прокоментували останню інформацію ЗМІ щодо зниклого львів'янина, який скористався BlaBlaCar

У поліції Київської області спростували інформацію про те, що волонтери припинили пошуки зниклого Тараса Познякова

У неділю, 17 квітня 2016 року, видання "Гал-інфо", посилаючись на власні джерела, повідомило, що пошуками 25-річного Тараса Познякова займаються лише правоохоронці, а волонтери Львівщини та Київщини більше не шукають хлопця. 

Як прокоментував кореспондентові 5.ua цю інформацію начальник прес-служби ГУ Нацполіції України в Київській області Микола Жукович, волонтери не припинили пошуку зниклого львів'янина, зокрема шукають його й сьогодні.

"Зниклого львів'янина, окрім правоохоронців, не припиняють шукати волонтери. Так, його сьогодні, як і на вихідних, шукають цивільний корпус батальйону "Азов" і муніципальна поліція Вишневого. До них від Нацполіції приставлено куратора – майора Сергія Бондаренка, який проводить пошуки разом із ними", – наголосив Жукович. За його словами, шукають по всій Київській області, а більш ретельно в районі Вишневого. Понад те, він повідомив, що поліція Київщини утворила спільну слідчу оперативну групу з львівськими поліцейськими. І вони координують всі дії щодо пошуку зниклого Тараса Познякова.

Окрім того, сьогодні, 18 квітня, газета "Вісті" опублікувала інформацію, яку начебто розповіли цьому виданню родичі зниклого львів'янина. За їхніми даними, одним із пасажирів Познякова міг бути громадянин Росії Луан Миколайович Кінгісепп 1991 року народження з міста Кірово-Чепецький Кіровської області. Є ще буцімто другий, але про нього даних поки немає. Як з'ясувало видання з власних джерел у Закарпатській області, обидва пасажири Тараса є бійцями групи "Сонечко" закарпатського "Правого сектора", який "засвітився" у стрільбі в Мукачево. Позивний росіянина "Лука". В Україну "Лука" приїхав під час Майдану. Хоча, як зазначило саме видання, спікер ПС Артем Скоропадський запевнив видання, що людина з таким ім'ям і позивним ніякого стосунку до організації не має.

Своєю чергою Микола Жукович так прокоментував цю інформацію про імовірного пасажира львів'янина: "Ми бачили цю публікацію у ЗМІ, але у нас такої інформації немає. Це взагалі може бути "вкид", аби заплутати слідство. У суботу батько зниклого львів'янина надав нам інформацію про можливого підозрюваного, і ми зараз перевіряємо цю інформацію". 

За словами Жуковича, нині проведені експертизи автомобіля зниклого львів'янина, є результати, але їх не оприлюднюють, аби не було викривлення інформації. 

Авто Тараса ПозняковаНаціональна поліція

На запитання кореспондента 5.ua, чи висока імовірність того, що Тараса Познякова знайдуть живим та здоровим, Жукович відповів, що "така імовірність є". Оперативно-слідчі дії тривають.

Як повідомляв 5.ua, 13 квітня 2016 року поліцейські опитали власника гаража, де знайшли авто зниклого водія, який скористався BlaBlaCar. Нагадаємо, 5 квітня 2016 року львів'янин Тарас Позняков зник дорогою до Києва. Хлопець взяв попутників через популярний сервіс BlaBlaCar, але до столиці так і не доїхав. Згодом у соцмережах опублікували імовірну схему маршруту зниклого Тараса Познякова.

Попередній матеріал
Парубій повідомив про створення робочої групи ВР з питань незаконного видобутку бурштину
Наступний матеріал
Сапери із Кам'янця-Подільського відправилися до зони АТО
Теги:
Loading...
Поліцейські опитали власника гаража, де знайшли авто зниклого водія, який скористався BlaBlaCar

Поліцейські опитали власника гаража, де знайшли авто зниклого водія, який скористався BlaBlaCar

До пошуків зниклого львів’янина, який скористався BlaBlaCar, долучили "Азов" та водолазів

До пошуків зниклого львів’янина, який скористався BlaBlaCar, долучили "Азов" та водолазів

Під Києвом знову зібрали людей для пошуку зниклого львів'янина, який скористався BlaBlaCar

Під Києвом знову зібрали людей для пошуку зниклого львів'янина, який скористався BlaBlaCar

Поліція: До пошуків зниклого львів'янина, який скористався BlaBlaCar, долучили кінологів

Поліція: До пошуків зниклого львів'янина, який скористався BlaBlaCar, долучили кінологів