5.ua

США почали постачати Україні нові системи прикордонного контролю

    Системи прикордонного контролю призначені, зокрема, для спостереження за рухом техніки ворога та її ідентифікації, дають змогу вести цілодобове спостереження за ситуацією на кордоні

    У понеділок, 15 лютого 2016 року, відбулася прес-конференція "Військова допомога США Україні: стан справ та перспективи". У конференції взяли участь член американського Конгресу Лоретта Санчез, засновник компанії "Aeroscraft" Ігор Пастернак та генеральний директор "Укроборонпрому" Роман Романов.

    Конференцію розпочала  член американського Конгресу Лоретта Санчез. Вона наголосила: "Нещодавно Президент Обама підписав бюджет США і ми побачили збільшення асигнувань на НАТО... І Україна отримує пряму фінансову допомогу. Певну ми вже надаємо, таку, як навчання військових, навчання військових тренерів, щоб Україна могла сама себе розвивати, допомагаємо технологіями.... Вчора я зустрічалася з представниками Каліфорнійської національної гвардії і домовилася про те, що вони й надалі будуть співпрацювати, будуть приїжджати тренери, будемо змінювати навчальний процес так, щоб це було на забезпечення подальших потреб України… Ми побачили, що Україна і сама багато чого робить. Ми можемо допомогти певними нашими технологіями оборонними. І ми можемо будувати спеціальні системи, для військових потреб".

    Вона також додала: "Іноді вважають, що США мало приділяють уваги Україні, тому, що робить Путін, але хочу запевнити, що ми в Конгресі постійно спостерігаємо за тим, що тут відбувається в Україні, і не залишимо пана Путіна без нагляду". Санчез також повідомила, що світову спільноту стурбував цей тиждень. Щодо заяв, ніби Захід повертається до "холодної війни" з Росією, член американського Конгресу наголосила, що "всі американці так не вважають".

    Роман Романов повідомив, що переговори з американськими партнерами велися півроку, але "уже сьогодні на кордоні монтуються бетонні фундаменти для даних систем... Робота має три етапи. Перший - той етап, який уже реалізований сьогодні. Другий етап - складальне виробництво. Третій етап - повноцінне перенесення виробництва сюди до нас в Україну... Для мене це говорить про компетенції, які отримають наші вчені, інженери, і про ту роботу, яку отримають наші техніки. Це все повернеться у вигляді податків, зборів знову в бюджет".

    Романов також наголосив, що робота "Укроборонпрому" з компанією Ігоря Пастернака якраз і полягає "у передачі технологій з виготовлення високоефективних систем, які допоможуть нам... в абсолютно новій для нас сфері, ми об'єднаємо цілий ряд промислових майданчиків... для відпрацювання таких от систем, які досі не стояли на озброєнні". 

    Ігор Пастернак детально окреслив перспективи та строки передачі прикордонній службі України новітніх систем далекого стеження і виявлення. "Україна - це наша американська безпека. Це дуже важливо. Поставка, про яку щойно говорили, практично відбулася. Це початок... Тут (в Україні) ми побачили не просто потенціал чи партнера". Пастернак також анонсував запуск нового проекту в оборонній сфері.

    Як повідомляв 5.ua, 14 листопада 2016 року США передали Україні контрбатарейні станції. Церемонія передачі американських радарів відбулася у Львові. 

    Попередній матеріал
    Боснія і Герцеговина подала заявку на членство в ЄС
    Наступний матеріал
    Головне питання розгляду на погоджувальній раді парламенту – відставка уряду
    Теги:
    Loading...
    Прикордонники вдосконалюють свої позиції на адмінкордоні з анексованим Кримом

    Прикордонники вдосконалюють свої позиції на адмінкордоні з анексованим Кримом

    З Києва на Схід відправили колону модернізованих бронемашин для прикордонників

    З Києва на Схід відправили колону модернізованих бронемашин для прикордонників

    Волинські прикордонники показали, як відрізняти контрабандний тютюн від легального

    Волинські прикордонники показали, як відрізняти контрабандний тютюн від легального