5 канал

Фейгін: Якщо раптом не стало би Кремля і Путіна, в Росії була б громадянська війна - відео

Для того, щоб після Путіна було російське всенародне каяття за агресію - потрібен катарсис, а це означає - громадянська війна. Таку думку у передачі "ЗА ЧАЙ.COM" висловив російський адвокат Марк Фейгін.

Наймолодший депутат Госдуми РФ, віце-мер Самари, представник опозиціонера Кас'янова – це політичний вимір чайного гостя Марка Фейгіна. Гуманітарна місія в Першу Чеченську війну та участь у Боснійській війні – це мілітарний вимір гостя. Адвокат політичних та українських в'язнів Кремля – це правозахисна активність його. Для чого Кремлю політичні в'язні та іміджеві втрати при неосталінському право(криво)судді, хто насправді герой-Надя чи агент-Надя і чому колеги-адвокати розсварилися між собою, де межа компромісу для адвоката і правозахисника, що буде після Путіна і чи можливий мир без покаяння. Про це чаювали з адвокатом Марком Фейгіним.

Довідка. Марк Захарович Фейгін – російський політик і адвокат. Народився 3 червня 1971 року в Куйбишеві. Внучатий племінник організатора комсомолу Герасима Фейгіна.

У 1993 році Фейгін служив у Війську Республіки Сербської в Боснії. У 1994 році став наймолодшим депутатом у Держдумі. У думі працював до 1995 року. У 1995 році під час Першої чеченської війни Фейгін брав участь у гуманітарних місіях з порятунку російських військовополонених. У 1995 році Фейгін закінчив юридичний факультет Самарського державного університету. Захистив кандидатську дисертацію "Конституційні основи місцевого самоврядування в РФ".

Статус адвоката Фейгін отримав у 1990-х роках під час роботи в Москві, але адвокатською практикою почав займатися в 2000-х роках. Серед його перших справ були захист звинувачуваного в екстремізмі ісламського публіциста Гейдара Джемаля та учасниці захоплення приймальні МЗС активістки "Іншої Росії" Ольги Комарової. Широку популярність Фейгін отримав як один з адвокатів у резонансній справі панк-групи Pussy Riot. Також Фейгін захищав Леоніда Развозжаєва, лідера "Російського образу" Іллю Горячова, українську військову Надію Савченко, главу Меджлісу кримських татар Мустафу Джемільова та інших. Автор понад 20 опублікованих наукових робіт у галузі муніципального права. 

У 2012 році увійшов до числа 20 найвпливовіших юристів за версією журналу GQ. Веде на Лібертаріанській радіостанції RLN.FM передачу "Точка зору з Марком Фейгіним". Одружений, має сина.

Попередній матеріал
Політичний експерт розповів, що відбувається з депутатами в Раді
Наступний матеріал
Фейгін заявив, що більше не співпрацюватиме із Савченко
Loading...
Фейгін пояснив, навіщо РФ влаштувала "зачистку" адвокатів у Криму

Фейгін пояснив, навіщо РФ влаштувала "зачистку" адвокатів у Криму

Сущенко залишиться під арештом до 30 січня – Фейгін

Сущенко залишиться під арештом до 30 січня – Фейгін

Фейгін заявив про "сенсацію": Суд над журналістом Сущенком у Москві зробили відкритим

Фейгін заявив про "сенсацію": Суд над журналістом Сущенком у Москві зробили відкритим