president.gov.ua

Порошенко звільнив суддю Голосіївського райсуду Києва, яка виносила вироки майданівцям

    Зокрема, вона ухвалила рішення про обрання активістам Революції Гідності запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 днів

    Президент Петро Порошенко звільнив суддю Голосіївського райсуду Києва Ларису Калініченко за порушення присяги. Відповідний указ розміщений на сайті глави держави.

    Тимчасова спеціальна комісія з перевірки діяльності суддів встановила, що Калініченко під час Революції гідності ухвалювала неправомірні рішення проти автомайданівців та інших активістів. "Так, Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів встановила, що Лариса Калініченко під час подій з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року, ухвалюючи рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 днів до активістів Революції Гідності та про притягнення автомайданівців до адміністративної відповідальності у зв'язку із невиконанням водіями вимог працівників міліції про зупинку транспортних засобів, грубо порушила вимоги процесуального законодавства, продемонструвавши необ'єктивний та упереджений розгляд справ стосовно зазначених осіб", – мовиться в повідомленні прес-служби.

    Окрім того, Петро Порошенко звільнив суддю Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Андрія Гайдука через службове підроблення та порушення присяги. Суддя Івано-Франківського міського суду Олександра Бойчука звільнений через закінченням строку, на який його призначили, а суддя Луганського окружного адміністративного суду Олена Дибова звільнилася за власним бажанням.  

    Нагадаємо, 22 лютого в Києві розпочалося перше засідання у справі судді Віктора Кицюка, який виносив вирок автомайданівцям у січні 2014 року. Також Кицюк відомий у зв'язку зі скандальною справою київської вчительки Ніни Москаленко, у якої за часів Януковича відбирали землю в центрі столиці. Водночас адвокати Автомайдану подали прохання про відвід судді Олега Лінника, який має розглядати цю справу, адже він свого часу, так само, як і Кицюк, судив автомайданівців за поїздку до Межигір'я Януковича.

    Попередній матеріал
    Українські бійці під Зайцевим захопили значну кількість зброї терористів – штаб АТО
    Наступний матеріал
    Політтехнолог звинуватив Тимошенко у політичному лицемірстві
    Теги:
    Loading...