5.ua

Попередній керівник "Укрнафти" теж був іноземцем, але діяв в інтересах Коломойського – Лещенко

На думку народного депутата від "Блоку Петра Порошенка", призначення головою правління "Укранафти" іноземця не вирішує проблем компанії – слід міняти все правління.

Про це Сергій Лещенко заявив сьогодні, 22 липня, в ефірі "5 каналу" під час марафону "Україна понад усе".

"Збори "Укрнафти", на яких було призначено нового голову правління компанії – це, звичайно, важливий крок, але ще не достатній, тому що це підприємство вже понад 10 років перебуває під контролем олігарха Коломойського. І, власне кажучи, попередній керівник теж був іноземцем, громадянином Бельгії, мав гарний послужний список, але діяв повністю в його інтересах, фактично самоусунувшись від управління підприємством", - зазначив нардеп.

На його думку, призначення британського громадянина головою правління – це тільки перший крок, Лещенко вважає, що треба міняти все правління. 

Зазначимо, що НАК "Нафтогаз України" має 50%+1 акцію підприємства "Укрнафта". На початку року недержавні акціонери компанії "Укрнафта" заявили про вимогу до держави компенсувати їм збитки у обсязі 5 млрд доларів США. Наприкінці травня Ігор Коломойський, що є членом наглядової ради "Укрнафти", заявив, що міноритарні акціонери "Укрнафти" мають намір подати позов до суду проти "Нафтогазу" і держави.

Як повідомляв 5.ua, 16 липня міноритарні акціонери "Укрнафти" звернулися до британського суду із позовом до НАК "Нафтогаз України", звинувативши держкомпанію у порушенні акціонерної угоди.

Попередній матеріал
Гройсман зажадав пояснень від Сенату Франції щодо візиту їхніх депутатів у Крим
Наступний матеріал
Прокуратура Донецької області назвала сьогоднішній обстріл Авдіївки терактом
Теги:
Loading...