5.ua

Кремль вигадує усе нові економічні санкції проти України, Польщі та Молдови

    Власні санкції у відповідь на обмеження з боку Євросоюзу та США запроваджує Росія. Поки що карає Україну, Польщу та Молдову.


    Із Польщі до Росії заборонили ввозити спочатку яблука, а згодом – й усі овочі та фрукти. Росспоживнагляд переконаний: городина містить небезпечний для росіян рівень вмісту пестицидів і нітратів. На заборону експорту яблук польський інтернет відреагував миттєво – соцмережі рясніють світлинами людей, які надкушують яблука – мовляв, нічого, самі з’їмо. Польща є найбільшим постачальником яблук на російський ринок.

    vlcsnap-2014-08-01-10h59m09s53

    Список товарів, заборонених для ввезення з України, поповнили соя, соняшник, кукурудзяна крупа, а соки, фрукти й овочі, рибні консерви й молочні продукти Росія вже заборонила в липні.

    Відчула на собі помсту за євроінгерацію й Молдова. Через ратифікацію угоди з ЄС Росія запровадила мито на молдовське м’ясо, овочі, фрукти, зерно, алкоголь та меблі.

    Аналітики не сумніваються у політичному, а не санітарному підтексті таких нововведень, та називають це новою "торговою війною".

    Попередній матеріал
    Контактна група домовилася про звільнення значної кількості заручників на Донбасі
    Наступний матеріал
    Біля Шахтарська українські десантники потрапили у засідку, є вбиті
    Теги:
    Loading...