Фото elise.com.ua

Серед проросійських бойовиків стався розкол – Associated Press

    Серед проросійських бойовиків, які діють на Сході України, стався розкол і десятки з них вирішили скласти зброю.

    За останні два тижні українські військові зуміли відновити контроль над половиною територій, захоплених сепаратистами, та відтіснили агресорів далі на Схід.

    Як пише журналіст Associated Press Юрас Карманау, ознаки кризи, що з‘явилась у таборі бойовиків, стали очевидними у четвер, 10 липня, коли командир батальйону "Восток" Олександр Ходаковський відмовився підпорядковуватися одному із лідерів бойовиків ДНР Ігорю Гіркіну.

    Бойовики почали критикувати Гіркіна (більш відомого за прізвиськом Стрілок) за те, що він здав Слов‘янськ, який вважався головним осередком проросійських сепаратистів.

    "Якщо Стрєлков раптом вирішить, що він захоче - в інтересах захисту життя жителів Донецька і ополченців – здати Донецьк, то ми не будемо виконувати його накази", - сказав Ходаковський, який після розколу перебрався зі своїми поплічниками до Макіївки.

    Серед бойовиків також панує думка, що Росія їх зрадила, бо робить занадто мало для них.

    В української влади щодня з‘являються нові докази того, що Росія постачає зброю і військову техніку повстанцям, які вже кілька місяців тероризують Донбас.

    У Донецьку кілька десятків бойовиків також відмовилися воювати і залишилися відпочивати в університетському гуртожитку в Донецьку.

    Між тим, Гіркін заявив про наміри перетворити загони бойовиків у регулярну армію з єдиним командуванням. Це дозволить йому залучати нових добровольців, яким платитимуть від $500 до $700 на місяць.

    Попередній матеріал
    На в'їзді до Херсона збудували ще один блокпост
    Наступний матеріал
    В Росії прослуховують телефони учасників АТО, створюючи карту переміщень підрозділів – нардеп
    Теги:
    Loading...