фото "Азов" / Facebook

Штаб АТО спростував бій і полонення українських бійців під Дебальцевим

    У штабі заперечили інформацію про напад диверсантів на Миронівський блокпост.

    Сьогодні на сторінці прес-центру АТО з’явилось повідомлення такого змісту: "Інформація, поширена одним відомим українським журналістом, про начебто напад диверсантів на блокпост українських військових 15 вересня поблизу населеного пункту Миронівське, що на Дебальцевському напрямку НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ. Прес-центр штабу АТО наголошує: "15 вересня бойових зіткнень на даному блокпості не було". Просимо журналістів не розповсюджувати неправдиві факти та перевіряти інформацію перед її опублікуванням".

    Публікація стала реакцією на оприлюднене напередодні журналістом Романом Бочкалою повідомлення про напад російських спецпризначенців на Миронівський блокпост біля Дебальцевого. За даними автора, внаслідок бою бійці 30-ї бригади зазнали втрат – один воїн загинув, один важкопоранений, ще двоє потрапили в полон. Журналіст пише: "ДРГ противника підібралася впритул до наших позицій. Бій був настільки контактний, що в хід йшли ручні гранати. З боку супротивника діяли специ. Наша група переслідувала "руссо-туристо". Ті при відході виставили заслін. Знову був бій. Працювала явно не місцева шлеперня. Працювали профі".

    Сьогодні Роман Бочкала оприлюднив оприлюднив нову інформацію: "Апдейт по ситуації з Миронівським блокпостом. Хлопці, що потрапили в полон, знаходяться в комендатурі Микитівки. Тримають село не сепари, а саме росіяни. Дивним чином в полоні опинилися не двоє, а троє наших бійців – військовослужбовці 30-ї ОМБР".

    Речник АП з питань АТО Андрій Лисенко у коментарі "Українській правді" пояснив, що Бочкала повідомив про бій, який відбувся 13 вересня. Він уточнив, що тоді внаслідок нападу ворога двоє бійців загинули, двоє поранені, а один зник безвісти після бою, тобто найімовірніше був захоплений ворогом. Дослівно Андрій Лисенко заявив: "Інформація Бочкали не відповідає дійсності. У нас є поранені за минулу добу, але не на тому напрямку. Ми з’ясували, чому журналіст помилився. Він взяв дані, які ми подавали ще 13 вересня, коли відбувся бій з ДРГ в районі Луганського. Тобто ця інформація застаріла… У нас є інформація тільки про одну людину (яка потрапила до неволі – 5.ua), це інформація, яка нам надходить від командирів підрозділів".

    Нагадаємо, за даними штабу АТО, упродовж минулої доби на Донбасі обійшлося без втрат з українського боку.

    Попередній матеріал
    Експерт: Угода про зону вільної торгівлі з Україною є певним викликом для Європи
    Наступний матеріал
    Кроки РФ стосовно України деструктивні в першу чергу для самої Росії - експерт
    Теги:
    Loading...