tsn.ua

Питання трибуналу щодо MH17 буде підніматись на Радбезі ООН попри вето Росії – МЗС

    Наразі Росію не можна притягнути до відповідальності в Гаазі за знищення MH17.

    Про це заявила в ході телемарафону "Україна понад усе" на "5 каналі" Олена Зеркаль, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції. "Зважаючи на позицію всіх країн в Раді Безпеки ООН, це питання буде розглянуто в Радбезі. І хоч позиція Росії неконструктивна, можливість створення такого трибуналу все ще існує", - твердить дипломат.

    За її словами, використати інструмент трибуналу в Гаазі буде складно: "Справа в тому, що треба розуміти, що ані Росія, ані Україна, ані Малайзія не є суб'єктами міжнародного суду в Гаазі. Тому цей інструмент використати не можна. Щодо блокування Росією рішень в Радбезі, то вона може заблокувати це питання не загалом, а лише зараз, але ми можемо підняти його ще раз, коли буде остаточний доклад спільної слідчої групи", - каже Зеркаль.

    Як повідомляв 5.ua, в Україні починаються меморіальні заходи, присвячені річниці загибелі борту MH17.

    Нагадаємо, рівно рік тому в небі над Донецькою областю збили пасажирський лайнер авіакомпанії Малайзійські авіалінії, в якому 298 людей летіли з Нідерландів до Малайзії. Україна підозрює у знищенні "Боїнга" проросійських терористів, які збили його за допомогою російської установки ЗРК "Бук".

    Кілька країн вимагають від ООН створення трибуналу у справі MH17. Україна, Нідерланди, Малайзія та Велика Британія підтримали цю пропозицію. Росія, яка намагається перекласти провину за збиття літака на Україну, висловилася проти.

    Водночас американські журналісти опублікували частину доповіді нідерландських слідчих. Згідно матеріалів доповіді, MH17 був збитий терористами за підтримки Росії.

    Попередній матеріал
    В ГПУ працює офіс, що допомагає Австралії, Нідерландам і Україні обмінюватись інформацією про MH17 - експерт
    Наступний матеріал
    Набір у нову патрульну службу Львова продовжили через наплив охочих
    Теги:
    Loading...