5.ua

Відзначати Святвечір розпочали учасники столичного Євромайдану

     

    В очікуванні їхнього звернення євромайданівці вже смакують різдвяною кутею, якої на польових кухнях наготували кілька видів. Двох тонн святкової страви мітингувальникам вистачить лише на півгодини - кажуть організатори частування. Тож, робота на головній майданівській кухні кипить і надалі. Окрім куті, також приготували 12-ть тисяч пиріжків. У деякі поклали квасолини. Тим, кому попадеться такий пиріжок із сюрпризом, організатори Євромайдану обіцяють подарунки - розмальовані каски. Загалом для мітингувальників готують 12-ть пісних страв, які обов'язково мають бути на різдвяному столі.

    Сергій Аверченко, комендант штабу національного спротиву: «Кутя з рисом, яку ми вже куштували. Кутя з пшеницею. Кутя на узварі – це кутя, коли було голодно на Україні готували. Пампушки з повидлом, з маком, з родзинками. Пиріжки печені з картоплею, зеленню, і пиріжки печені з рисом. Борщ пісний, який ви бачили. Рагу овочеве з грибами, що ми вам показували. Капуста тушена з горохом і зеленню. Юшка грибна карпатська. Венегрет з крабовими паличками. Калачі українські. І дванадцята страва – це узвар».

    Попередній матеріал
    У святкуванні Різдва в Україні візьмуть участь майже 15 мільйонів людей
    Наступний матеріал
    Урочисту месу, присвячену Богоявленню, провів Папа Римський
    Теги: