5.ua

Євромайдану потрібні медики [відео]

     Пігулки від ангіни, сироп від кашлю. У медичній частині в Будинку профспілок - уся кімната заставлена коробками з ліками. У дефіциті - грілки в рукавиці або взуття, а також краплі для носа. Їх лишилось усього кілька пляшечок.

    Олег Мусій, координатор медичної служби Штабу національного спротиву: «У нас на «Фейсбуці» є сторінка Штабу національного спротиву. Щоденно ми там розміщуємо інформацію щодо потреби медичної служби в медикаментах. Сьогодні цей перелік складається близько із 20-ти найменування ліків, по 10-20 упаковок».

    Недосипання, недоїдання та перемерзання ось причини легкого нездужання серед майданівців. Пані Леся усіх відвідувачів записує до журналу. Лише з ночі і до опівдня тут - уже біля сотні прізвищ.

    Леся Лукашова, медсестра: «Переміна погоди, трошки недоїдають,і недосипаніє».

    Олексій ходить до майданівських лікарів на перев’язки.

    Олексій, мітингувальник:«У меня атерома была. Вскрывали, надо на перевязки ходить. Как в военном госпитале!».

    А цей чоловік звертається до медиків не вперше. Каже, днює й ночує на Майдані.

    Володимир, мітингувальник:«Они именно от кашля, перевязку попрошу сделать, спину намазать. Они уже перематывали, у меня уже лучше стало».

    Лікар-терапевт Дмитро Дубцов у медчастині штабу національного спротиву перебуваєуже тиждень. Здебільшого приймає скарги, пов’язані з ГРВІ. Утім, приходять і майданівці, що досі не можуть оклигати від палиць «Беркуту».

    Дмитро Дубцов, лікар-терапевт: «Є побиття, навіть люди приходять ще залишки Беркуту. Досі сутички є в людей. Тому всі звертаються до нас. У нас безкоштовно. І намагаємося найбільшу допомогу надати людям. Тому що грошей нема у людей».

    За добу до тутешніх медиків звертається близько двох сотень людей. Отримати допомогу можна не лише в самому штабі, а й у медпунктах. Таких є шість. Дефіцит волонтерів-медиків мають у мобільних бригадах. Вони позмінно по вісім годин працюють по периметру Майдану Незалежності. Таких людей треба щонайменше сорок, кажуть координатори.

    Олег Мусій, координатор медичної служби Штабу національного спротиву: «Ті мобільні бригади, які складалися із західної України, і з Львівщини, вони зараз вже. відбувши 2 тижні на Майдані, поїхали до себе. І кияни не перекривають ці потреби. Особливо, в денний час, коли на роботі більшість медпрацівників».

    За минулий тиждень медики-добровольці надали допомогу двом тисячам євромайданівців. Попри таку кількість людей, кажуть, говорити про початок епідемії грипу ще зарано.

    Ганна Рибалка, Олексій Тищенко, «5 канал».

    Попередній матеріал
    Київрада розгляне звернення до киян з проханням звільнити КМДА від євромайданівців
    Наступний матеріал
    У Києві із прибиранням літнім людям допомагатимуть волонтери
    Теги:
    Loading...