wikipedia

МЗС вимагає від Росії негайного допуску консула до Савченко і Сенцова

    Міністерство закордонних справ України протестує у зв'язку з категоричною відмовою Донецького міського суду Ростовської області РФ надати українському консулу дозвіл на відвідання незаконно утримуваної в Росії Надії Савченко.

    Про це повідомили у Департаменті політики і комунікацій МЗС.

    Міністерство вважає також неприйнятною позицію компетентних органів РФ з утаємничення інформації про місцезнаходження Савченко під час її переведення з Москви до Новочеркаська Ростовської області.

    МЗС України звертає увагу на грубе порушення російською стороною загальновизнаних імунітетів Савченко як члена ПАРЄ, закликає Росію неухильно дотримуватися Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією від 15 січня 1993 р. та вимагає негайного допуску консульських посадових осіб України до Савченко, Сенцова, інших незаконно утримуваних в Росії українських політв’язнів.

    Нагадаємо, слідчий комітет Росії завершив розслідування кримінальної справи щодо Надії Савченко. Їй закидають причетність до вбивства російських журналістів незаконний перетин російського кордону. Надії Савченко загрожує 25 років за ґратами. Генпрокуратура України заявила про готовність висунути підозри сімом російським службовцям у зв'язку з незаконним утриманням під вартою Савченко в Російській Федерації. Серед підозрюваних працівники Слідчого комітету Росії, судді, які виносили рішення про арешт Савченко, та високопоставлені російські чиновники.

    Попередній матеріал
    Представник Японії приєднається до місії спостерігачів ОБСЄ в Україні - ЗМІ
    Наступний матеріал
    В "Укроборонпромі" твердять, що дотримуються ембарго щодо постачання до Росії комплектуючих
    Теги:
    Loading...