Фото inforesist.org

Ходорковський: Путін намагається відкинути весь світ в епоху війни



    Виступаючи в штаб-квартирі міжнародної правозахисної організації Freedom House у Вашингтоні 1 жовтня, Ходорковський піддав різкій критиці правлячий режим Росії.

    Говорячи про нинішню ситуацію в Росії, засновник проекту "Открытая Россия" зазначив, що за фасадом зовнішнього благополуччя ховається те, що країна перестала розвиватися. Більш того, по більшості позицій вона виявилася відкинута в далеке минуле: політично, економічно, психологічно.

    За його словами, путінський режим не тільки пограбував Росію. Він намагається відкинути весь світ назад в епоху війни, коли суперечки вирішуються силою зброї, а переваги доводити не темпами економічного зростання, а військовою агресією. Росія і світ підійшли до дуже небезпечної межі, за якою маячить Третя світова війна, сказав Ходорковський.

    На думку опозиціонера, Росія потребує європейських цінностей, а "антизахідна істерика є прояв закомплексованості і страху конкуренції з боку маргіналів, які стали сьогодні в Росії елітою".

    Михайло Ходорковський був засуджений на 11 років за звинуваченням в економічних злочинах. 20 грудня 2013, за півроку до закінчення терміну ув'язнення олігарха, президент РФ Володимир Путін підписав указ про звільнення екс-глави ЮКОСа. Того ж дня Ходорковський вийшов на свободу і відлетів до Німеччини. Зараз він живе з сім'єю в Швейцарії, де отримав посвідку на проживання.

    Повний текст виступу Ходорковського можна прочитати на khodorkovsky.ru.
    Попередній матеріал
    Суд залишив під арештом підозрюваного у вбивстві 39 євромайданівців
    Наступний матеріал
    України та Румунія домовилися про місцевий прикордонний рух
    Теги:
    Loading...