Ірина Ноздровська
Ірина Ноздровська /www.facebook.com/ Ірина Ноздровська

Вбивство Ноздровської: обрання запобіжного заходу просувається не без проблем

Ранком вівторка, 9 січня, в будинку Россошанських поліція провела обшук

Запобіжний захід підозрюваному у вбивстві юриста Ірини Ноздровської мають обрати у Вишгородському райсуді на Київщині. Відповідне клопотання від прокуратури вже надійшло, суддю також призначили. Тож тепер мають визначити час та розпочати слухання, передає "5 канал".

Те, що підозрюваним є саме Юрій Россошанський – батько засудженого за смертельну ДТП Дмитра Россошанського – вже підтвердили у прес-службі суду. Саме Дмитро кілька років тому на смерть збив сестру Ноздровської, після чого правник тривалий час домагалася для нього обвинувального вироку.

Ранком вівторка, 9 січня, в будинку Россошанських провели обшуки. Про результати поки що не повідомляють. Перший заступник керівника Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що підозрюваний визнав свою провину і співпрацює зі слідчими. Правоохоронці наголошують – зібрані речові докази підтверджують, що саме він вчинив злочин.

Натомість, в інтерв'ю виданню "Факти" дружина Юрія Россошанського заявила, що той залишив записку, в якій пояснив – взяв провину за вбивство на себе, бо лише так може зупинити переслідування його родини.

Нагадаємо, обрання запобіжного заходу не могли розпочати через відсутність в суду відповідного клопотання від прокуратури.

Нагадаємо, тіло адвоката знайшли в річці на Київщині 1 січня 2018 року. Поліція встановила: жінка загинула від множинних колото-різаних ран. Ключовою версією вбивства є професійна діяльність Ноздровської. Вона декілька років домагалася покарання для водія, який на смерть збив її сестру у вересні 2015 року – племінника голови суду Вишгородського району Дмитра Россошанського. У травні 2017-го його засудили до семи років ув'язнення. Від нього Ноздровська, за словами її знайомих, не раз отримувала погрози. Додамо, що для розслідування цієї справи створили координаційний штаб. Нині до розслідування вбивства правозахисниці залучені 300 співробітників Нацполіції.

Дивіться також фотогалерею:

На Київщині попрощалися з убитою Ноздровською – ФОТО

/
/
/
/
/
Ірина Ноздровська, прощання
/
Ірина Ноздровська, прощання

Попередній матеріал
У міськраді – манекени: чому Черкаси у Новий рік без бюджету потрапили
Наступний матеріал
Розслідування вбивства Ноздровської: Порошенко провів зустріч з керівництвом Нацполіції та РНБО
Loading...