Дитсадок
Дитсадок foto

Міносвіти планує створення інклюзивних груп у дитсадках

    На думку міністра освіти і науки, зміни до закону "Про дошкільну освіту" врегулюють на державному рівні проблеми функціонування дитячих садків

    Сьогодні, 14 лютого, Кабінет міністрів ухвалив проект закону "Про дошкільну освіту" щодо розширення можливостей для створення та діяльності дошкільних навчальних закладів різних форм власності. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

    "Зміни до закону врегулюють на державному рівні проблеми функціонування дитячих садків, зокрема, приватних і корпоративних. Це сприятиме забезпеченню конституційного права дітей, в тому числі з особливими освітніми потребами, на отримання дошкільної освіти", – зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

    Згідно із законом, корпоративні дитячі садки діятимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади, а також можуть бути громадські організації. В проекті закону детально прописано, як такий заклад створюватиметься, на яких засадах функціонуватиме та як в ньому вирішуватимуться основні питання.

    Законом передбачене створення та функціонування інклюзивних груп у дитсадках. Відповідно до запропонованих змін, у дитячій інклюзивній групі може бути максимум 15 осіб, з яких не більш як три дитини з особливими потребами. Передбачається також впровадження посади асистента, що допомагатиме вихователям в інклюзивній групі.

    Нагадаємо, місцева влада по всій країні протягом 2-4 років має розв'язати питання з чергами у дошкільні навчальні заклади.

    Попередній матеріал
    Пірати висунули вимоги щодо звільнення екіпажу з українським моряком
    Наступний матеріал
    Голову одеської облради звинувачено у корупції – "погорів" на призначенні собі премій
    Loading...
    Гройсман дав місцевим владам кілька років на ліквідацію черг до дитсадків

    Гройсман дав місцевим владам кілька років на ліквідацію черг до дитсадків

    У столиці вже 4 рік працює електронна система реєстрації у дитсадки

    У столиці вже 4 рік працює електронна система реєстрації у дитсадки

    Вінницькі дошкільнята приготували новорічні подарунки для бійців АТО

    Вінницькі дошкільнята приготували новорічні подарунки для бійців АТО