Під судом у справі Стерненка конфлікт з журналістами ZIK
Під судом у справі Стерненка конфлікт з журналістами ZIK "5 канал" / Валерія Павленко

"Ганьба, ганьба!": під судом у справі Стерненка активісти "заглушили" журналістів ZIK

Читайте по-русски
Правоохоронці взяли журналістів у "кільце безпеки"

Під Апеляційним судом Києва, де розглядають скаргу адвокатів на запобіжних захід активісту Сергію Стерненку, сталися сутички із представниками телеканалу ZIK. За перебігом подій стежить кореспондентка "5 каналу" Валерія Павленко.

Під стінами будівлі – акція на підтримку Стерненка. Її учасники збирають заяви від охочих узяти активіста на поруки. В активістів виникла суперечка з журналістами каналу Медведчука.

"Я співчуваю людям, які працюють на Медведчука, їх покарав Господь", – зазначив сам Стерненко.

Коли ті намагалися увімкнутися у прямий ефір, їх обступили учасники акції. Кричали "Ганьба!" та вимагали від них покинути подвір'я біля суду – або щоб їх вивели. У суперечку втрутилися і правоохоронці – обступили журналістів у кільце заради їхньої безпеки. Адже виходити з подвір'я Апеляційного суду вони не бажають.

Суперечка тривала деякий час. Навколо поліцейських скупчилася група підтримки Стерненка. Вони спостерігали як за діями журналістів, так і копів. Утім, через деякий час повернулися спостерігати за трансляцією з суду. Журналісти так і залишилися в кільці копів.

Нагадаємо, колишньому лідеру одеського осередку "Правого сектора" Сергію Стерненку закидають убивство свого ж нападника. Сам активіст і його адвокати переконують: то був самозахист.

15 червня Шевченківський райсуд Києва відправив Стерненка під цілодобовий домашній арешт. Водночас напередодні громадський активіст повідомив, що Служба безпеки України завершила розслідування щодо нього.

Зі слів Стерненка, відповідне рішення ухвалили за дорученням прокурора у справі Миколи Бозовуляка. Стерненко вважає – зробили це зарано. Повідомили про підозру лише два тижні тому й упродовж цього часу, за його словами, жодних слідчих дій не проводили.
Попередній матеріал
Київ усе ближче до повернення жорсткого карантину – Кличко
Наступний матеріал
Військові привезли допомогу у прифронтову лікарню Луганщини – яка ситуація там
Loading...