Пароль
Пароль flickr.com

Аналітики склали рейтинг найбільш популярних паролів 2017 року – вони ж і найгірші

Деякі з них, такі як "123456" або "password", очолюють такі топи вже не перший рік, однак у списку є і новачки, наприклад – "starwars"

Спеціалісти SplashData склали рейтинг 100 найпопулярніших паролів цього року. Для цього аналітиками були проаналізовані 5 млн ключів, що використовувалися у 2017 році, передає CSO. Рейтинг найбільш вживаних паролів де-факто є і списком найбільш ненадійних.

Деякі з них, такі як "123456" або "password", очолюють такі топи вже не перший рік, однак у списку є і новачки, наприклад – "starwars".

"На жаль, хоча новий епізод може стати фантастичним доповненням до франшизи "Зоряних воєн", "starwars" – це небезпечний паролем для використання. Хакери використовують загальні терміни з поп-культури та спорту, щоб зламати онлайн-рахунки, бо вони знають, що багато людей використовують слова, які легко запам'ятовуються", – зауважив CEO SplashData Морган Слейн.

А от спорт цього року став менш популярним. Якщо минулого року слово "Football" було в топ-5, то цього року ледве потрапило до десятки найпопулярніших, а взагалі у сотні ще є "hockey" (78 місце) та "soccer" (87 місце).

Часто також люди обирають пароль, який нібито виглядає як нісенітниця, але фактично є досить простою комбінацією на клавіатурі. Наприклад, новенький "qazwsx" увірвався одразу до топ-25 найгірших паролів.

Може здатися, що якщо замінити букву "o" цифрою "0" – пароль стає більш надійним, проте у SplashData наголосили, що цей трюк не можна назвати витонченим. У переліку цього року присутні одразу шість варіантів двох найгірших паролів "123456" та "password ", в яких або замінили "o" на "0", або додали ще цифр до числового рядка.

Найпопулярніші паролі 2017 та 2016 років
Найпопулярніші паролі 2017 та 2016 роківСкріншот із сайту

Аналітики відзначають, що за результатами аналізу 10% людей використовують щонайменше один пароль з топ-25, а 3% усіх використань припадає на лідера рейтингу "123456".

Попередній матеріал
Рада відмовилася скасувати зміни до Бюджетного кодексу
Наступний матеріал
FANTASTIC CHAMBER ORCHESTRA: Різдвяний настрій на Лускунчик party
Loading...