Ярослав Дубневич
Ярослав Дубневич Скріншот відео

"Спортивна риболовля" чи "знакове рішення": які перспективи справи проти нардепа Дубневича

Читайте по-русски
Про подання ГПУ на нардепів уже навіть з'явилися меми в інтернеті, – вказує аналітик

Директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий прокоментував у студії "5 каналу" перспективи кримінальної справи проти нардепа Ярослава Дубневича, якого сьогодні позбавили недоторканності та вручили підозру.

Ведучий нагадав, що схожі голосування неодноразово відбувалися у попередньому скликанні Верховної Ради – проте жоден депутат так і не був притягнутий до відповідальності.

"Справді, вже меми з'явилися про спортивну рибалку: затримати, показати, пошуміти і відпусти. Кожному генеральному прокурору, який хоче дати швидкий результат, це треба. Щоб засвітитися перед ЗМІ – у Верховній Раді, з певним результатом. І кожній владі зрештою треба показувати якимось чином, що всі рівні перед законом", – зауважив Лісничий.

І додав: "Інша справа – наскільки якісно зроблені матеріали? Ми ж розуміємо, що ті, хто навіть очевидно займається використанням бюджетних коштів, тендерами – вони роблять це не для того, щоб у них потім були проблеми… Збиток доводять винятково якимись експертизами. Наскільки це перспективно в суді? Дуже велике питання".

Дивіться також повне відео розмови:

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада підтримала подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича.

Попередній матеріал
Справа Гладковського: Апеляційна палата залишила запобіжний захід без змін – включення
Наступний матеріал
"Вони вкрали моє листування": як Яременко у ВР вибачення просив – відео
Loading...