Адвокат Ігоря Коломойського Андрій Богдан
Адвокат Ігоря Коломойського Андрій Богдан radiosvoboda.org

Соратник Зеленського таємно зустрічався з головою КСУ – "Схеми" з'ясували подробиці

Читайте по-русски
Чоловік, крім того, є адвокатом олігарха Ігоря Коломойського

Неформальний куратор штабу Володимира Зеленського та адвокат олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан потрапляє під обмеження люстраційного закону і не може працювати на державній службі. При цьому, за даними журналістів, 13 березня Богдан таємно відвідував Конституційний суд, де мав зустріч із головою суду Станіславом Шевчуком. Саме цей суд наразі вирішує долю закону "Про очищення влади" й може визнати люстрацію неконституційною. Наступне засідання призначене вже на 18 квітня. Таке з'ясували журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Згідно із Законом України "Про очищення влади", Андрій Богдан не може протягом 10 років працювати на держслужбі з часу вступу закону в силу (тобто до жовтня 2024 року).

Він потрапляє під обмеження, бо двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича. Крім цього, Богдан фігурує у звіті Департаменту з питань люстрації про результати збору та узагальнення інформації щодо реалізації Закону України "Про очищення влади" як особа, у якої "виявлені критерії люстрації".

Журналісти розповіли, що Андрій Богдан відмовився відповідати на запитання про мету свого візиту до Конституційного суду. Водночас, тиждень тому він запевнив журналістів, що не розмовляв із Володимиром Зеленським щодо свого призначення на будь-яку посаду.

Богдан сказав: "Я дуже-дуже давно знайомий із Володимиром Зеленським. Це приватна частина життя... Я з ним дружу давним-давно. І я вам говорю, що я ніколи – ні давно, ні зараз, ні сьогодні, ні місяць тому, ні півроку тому не розмовляв із ним про зайняття мною жодної посади".

Адвокат Ігоря Коломойського Андрій Богдан
Адвокат Ігоря Коломойського Андрій Богданradiosvoboda.org

Журналісти також намагалися зв'язатися з головою суду Станіславом Шевчуком, але спершу він не відповідав на дзвінки, а згодом його телефон був вимкнений.

Як повідомляв 5.UA, дипломат Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла, як європейські дипломати оцінюють те, що Зеленський не виходить до преси і не спілкується з виборцями.

Попередній матеріал
Стало відомо, протягом якого терміну Росія мусить вивести війська із Донбасу в разі появи миротворців
Наступний матеріал
Дослідники зрозуміли, звідки беруться нічні кошмари
Loading...