5.ua

Заборона польотів між Україною і РФ більше нашкодить Росії – експерт

Експерти вважають, що введення взаємної заборони польотів між Україною і Росією певних авіакомпаній більше завдасть шкоди РФ.

Про це в ефірі "5 каналу" під час марафону "Україна понад усе" у вівторок, 29 вересня, сказав головний редактор авіаційного порталу "Авіабаз" Богдан Долінце.

"Думки різняться, але більшість експертів все-таки вважають, що для Росії це буде набагато більшим ударом через те, що вони здійснюють більшу кількість транзитних рейсів через Україну", - пояснив він.

Крім того, за словами Долінце, російські авіакомпанії мали більшу частину ринку сполучення між Україною і Росією. "Відповідно ці санкції будуть на них більш негативно впливати, але треба розуміти, що в нас в Україні авіація також перебуває в не найкращій ситуації, і за рахунок цього вони також на собі відчують певний удар", - додав експерт.

Нагадаємо, 25 вересня на виконання рішення РНБО Кабмін прийняв рішення про заборону польотів російських авіакомпаній, в першу чергу компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" до України. Уряд також забороняє транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, "якщо вони містять товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу".

Натомість російська державна компанія "Росавіація" направила українським авіаперевізникам повідомлення про заборону польотів у РФ з 25 жовтня. Росія ввела санкції проти п'яти українських компаній: МАУ, "Дніпроавіа", YanAir, WizzAir і "Моторсіч".

Попередній матеріал
В Україні хочуть зробити платною любительську риболовлю
Наступний матеріал
Матір Савченко приїхала до російського Донецька з метою довести, що справу "придумали"
Теги:
Loading...