Чудернацькі різновиди пива
Пиво, третій за популярністю напій у світі (після води, та чаю), а серед алкогольних – перший. 90% напою вариться зі злаків і зазвичай воно розрізняється за складом. У Європі пиво варять переважно ячмінне або пшеничне. А от для приготування напою можуть використовувати як солод з пророщеного ячменю так і інші зернові як-то – жито, кукурудза, рис. Пиво навіть може бути звареним із картоплі або бананів, або може бути на основі молока і ще з багатьох різних екзотичних продуктів. Види пінного напою можуть розрізнятися за кольором та міцністю. Серед кольорів — світле, темне, червоне, біле та змішане. Зазвичай міцність визначають за відсотком спирту у складі напою: це або від 3-4% у легких сортах, чи до 11-12% у найміцніших різновидах. Також у пива можуть бути різні способи бродіння, які до речі, і є головною загальновизнаною класифікацією. За нею, пиво поділяється на такі типи: як зварене при низьких температурах, тобто низового бродіння, його ще називають лагер, і пиво верхового бродіння, що готується при вищих температурах. І серед найпопулярніших типів цієї категорії — ель, портер, стаут та пшеничне пиво.
Топ-екзотичних видів пива
1. Дитяче пиво із назвою Kodomo-no-nominomo вигадали у Японії. У дітей все має бути як у дорослих. Це такий собі безалкогольний із присмаком яблука напій, кількість піни, в якому не поступається тій , що і у дорослому.
2. Кулінарне пиво це, коли його складовими є: помідори, цибуля, часник і спеції – базилік і орегано. Цей напій винайшла подружня пара з Мінісоти і купити його можна купити лише у їх сімейному ресторанчику.
3. Справжнє шоколадне пиво - Imperial Chocolate Stout – вариться лише до Дня усіх закоханих і тільки в японському Атсугі, і у дуже невеликій кількості.
4. Засумніватися у пивному походженні напою вас змусить вже перший ковток пива Rogue Chipotle. Воно гірке на смак, з ароматом диму, відчувається гострота перцю і лише через деякий час з’являється справжній смак цього оригінального напою. Родзинка напою у тому, що там є перець чилі чіпотле, пройшовши спеціальну обробку він стає гірким на смак, із запахом диму.
5. Lindemans Kriek Cherry Lambic – бельгійське вишневе пиво, за кольором і смаком дуже нагадує газовану воду. Солодке та темно-рожевого кольору, цікаве тим, що кілька років витримується у дубових бочках разом із справжніми вишнями.
6. 24k Gold Faust - "дорогоцінний" хмільний напій – винахід чеських пивоварів. Його першу партію, вартістю 13 євро розпродали за лічені години. Незвичність пива у тому, що його ідейний батько Марек Пьєтоню, додав до напою справжнє 24-каратне золото, роздробивши тоненьку полосу з нього під напором потужної пивної струї.
7. Пиво з нотками карамелі або з винним післясмаком виробляється в Україні. Таке пиво називають Опілля "Княже" та "Фірмове". Воно має короткий термін придатності та невеликий вміст алкоголю і називається «живим».
8. Пиво з яловичого екстракту й солоду вигадав власник магазину товарів для тварин. Оригінальний рецепт призначений спеціально для братів наших менших. Пиво Kwispelbier безалкогольне і коштує близько двох євро. Їхати за ним треба до Голландії.
9. А от морський Ель із смаком водоростей не всім прийдеться до смаку, ну дуже важкий присмак і аромат. Його виготовляє шотландська компанія Williams Brothers. Ель має додаткову морську ноту та назву на честь шотландського водяного духу Kelpie Seawood.