Рейтинг найекзотичніших видів пива

Опілля 5.ua
Пиво, третій за популярністю, після води, та чаю, напій у світі, а серед алкогольних – перший.

Чудернацькі різновиди пива

Пиво, третій за популярністю напій у світі (після води, та чаю), а серед алкогольних – перший. 90% напою вариться зі злаків і зазвичай воно розрізняється за складом.  У Європі  пиво варять переважно ячмінне або пшеничне.  А от для приготування напою можуть використовувати як солод з пророщеного ячменю так і інші зернові як-то – жито, кукурудза, рис. Пиво навіть може бути звареним  із картоплі або бананів, або  може бути на  основі молока і ще з багатьох  різних екзотичних продуктів. Види пінного напою можуть розрізнятися за  кольором та міцністю. Серед кольорів — світле, темне, червоне, біле та змішане. Зазвичай міцність визначають за відсотком спирту у складі напою: це або від 3-4% у легких сортах, чи  до 11-12% у найміцніших різновидах.  Також у пива можуть бути різні способи бродіння, які до речі, і є головною загальновизнаною класифікацією. За нею, пиво поділяється на такі типи: як зварене при низьких температурах, тобто низового бродіння, його ще  називають лагер, і пиво верхового бродіння, що готується при вищих температурах. І серед найпопулярніших  типів цієї категорії — ель, портер, стаут  та пшеничне пиво.

Опілля
Опілля5.ua

Топ-екзотичних видів пива

1. Дитяче пиво із назвою  Kodomo-no-nominomo вигадали у Японії. У дітей все має бути як у дорослих. Це такий собі безалкогольний із присмаком яблука напій, кількість піни, в якому не поступається тій , що і у дорослому.

Опілля
Опілля5.ua

2. Кулінарне пиво це,  коли його складовими є: помідори, цибуля, часник і спеції – базилік і орегано. Цей напій винайшла подружня пара з Мінісоти і купити його  можна купити лише у їх сімейному ресторанчику.

Опілля
Опілля5.ua

3. Справжнє шоколадне пиво - Imperial Chocolate Stout – вариться лише до Дня усіх закоханих і тільки в японському Атсугі, і у дуже невеликій кількості.

4. Засумніватися у пивному походженні напою вас змусить вже перший ковток пива Rogue Chipotle. Воно гірке на смак, з ароматом  диму, відчувається гострота перцю і лише через деякий час з’являється справжній смак цього оригінального напою. Родзинка напою у тому, що  там є перець чилі  чіпотле, пройшовши спеціальну обробку він стає гірким на смак, із запахом  диму. 

Опілля
Опілля5.ua

5. Lindemans Kriek Cherry Lambic – бельгійське вишневе пиво, за  кольором і смаком дуже нагадує газовану воду.  Солодке  та  темно-рожевого кольору, цікаве тим, що кілька років витримується у дубових бочках разом із справжніми вишнями.

Опілля
Опілля5.ua

6. 24k Gold Faust - "дорогоцінний" хмільний напій – винахід чеських пивоварів. Його першу партію, вартістю 13 євро розпродали за лічені години. Незвичність пива у тому, що його ідейний батько Марек  Пьєтоню, додав до напою справжнє 24-каратне золото, роздробивши тоненьку полосу з нього під напором потужної пивної струї.

Опілля
Опілля5.ua

7. Пиво з нотками карамелі або з винним післясмаком виробляється в Україні. Таке пиво називають Опілля "Княже" та "Фірмове". Воно має короткий термін придатності  та невеликий вміст алкоголю і називається «живим».

8. Пиво з яловичого екстракту й солоду вигадав власник магазину товарів для тварин. Оригінальний рецепт призначений спеціально  для братів наших менших. Пиво Kwispelbier безалкогольне і коштує  близько двох євро. Їхати за ним треба до Голландії.

Опілля
Опілля5.ua

9. А от морський Ель із смаком водоростей не всім прийдеться до смаку, ну дуже важкий присмак і аромат. Його виготовляє шотландська компанія Williams Brothers. Ель має додаткову морську ноту та назву на честь шотландського водяного духу Kelpie Seawood.

Попередній матеріал
"Ремонтувати перебитий водопровід потрібно у сірій зоні, яка прострілюється ворогом": Чому та як Торецьк живе без води
Наступний матеріал
Туристичні тренди 2017: рейтинг нових найпопулярніших маршрутів морського відпочинку для українців
Loading...