Аварія тепломережі, комунальники
Аварія тепломережі, комунальники 5 канал

Прорив тепломережі біля ТЦ у Києві: комунальники ліквідовують наслідки, а в лікарні ще четверо осіб – сюжет

Читайте по-русски
Із нинішньою ситуацією на вулиці Антоновича взялися розбиратися правоохоронці. Уже відкрили кримінальне провадження

У Києві 80% теплових мереж уже відпрацювали свій термін експлуатації та потребують ремонту. Це визнають самі комунальники. "Віджили своє" і тепломережі поблизу станції "Либідська", де напередодні стався порив. 4-ро людей через опіки окропом досі перебувають у лікарні. Їхній стан середньої тяжкості. Про аж ніяк не першу аварію тепломережі у столиці більше розкаже Валерія Павленко.

Від ночі комунальники працюють над проваллям поблизу метро "Либідська". Окропу на вулиці вже немає. Рух вулицею й досі закритий, як і торговельний центр. На ремонт прориву залучили три бригади.

Масштабна аварія – наслідки зношених труб. За даними "Київтеплоенерго", 80 відсотків теплових мереж у столиці потребують заміни.

"Це форс-мажор, хоча цей трубопровід влітку пройшов гідравлічне випробування, він витримав випробувальний тиск. Трубопровід працює понад термін експлуатації, тому що він збудований у 87 році, і пропрацював 33 роки, а нормативний термін експлуатації, після якого потрібно проводити ремонт, це 25 років", – розповів Олександр Пилипишин, начальник служби моніторингу якості надання послуг КП "Київтеплоенерго".

Подібні аварії для столиці - не виняток. Травень 2016 року. Та ця сама вулиця Антоновича, неподалік "Оушен плази" - в окропі. Очевидці розповіли, як потужна хвиля гарячої води вирвала каналізаційний люк і повибивала вікна у маршрутці, яка їхала повз. Люди не постраждали. Були пошкоджені 10 автівок.

Два роки тому затопило музей народної культури Івана Гончара: у 85-градусній воді опинилося майже все приміщення на вулиці Лаврській. Пара пошкодила більшість експонатів. Музейники нарахували збитків на 40 мільйонів гривень.

Через нинішній прорив окропу один з найбільших ТРЦ столиці - закритий.

"Надійшло замовлення, я працюю в "Глово" кур'єром, і мене не пускають, тому що говорять не працюють. Я на роботі і зараз буду дзвонити клієнтові або в службу підтримки - буду вирішувати це питання", - скаржиться Володимир.

Одразу після комунальної аварії до опікового центру доправили сімох постраждалих. Через добу в лікарні залишилися 4-ро.

"Стан середнього ступеню важкості у всіх. Залишилося три чоловіки і одна жінка, тобто опіки у всіх поверхневі, які будуть загоюватися самостійно. Протягом десь трьох тижнів. Операції поки не плануються", - зазначив заступник головного лікаря хірургічного відділення опікового центру Києва Андрій Жернов.

А от компенсація від столичної влади цілком можлива, пояснює адвокат Василь Мірошниченко. Постраждалі зможуть стягнути виплати. Якщо з матеріальною шкодою усе просто: потрібні чеки та довідки лікарів, то з моральною - складніше.

"Купівля ліків, оплата операцій, скажімо якихось медичних процедур. До моральної шкоди відноситься в першу чергу шкода здоров'ю. Замовити експертизу моральних збитків, моральної шкоди. Такий висновок дозволяє, як правило збільшити розмір, буває в 10 разів в порівнянні з тим, щоб ви отримали без такої експертизи", - пояснив адвокат Василь Мірошниченко.

Із нинішньою ситуацією на вулиці Антоновича взялися розбиратися правоохоронці. Уже відкрили кримінальне провадження. А тим часом у Київській адміністрації підраховують збитки.

Тетяна Мосієнко, Валерія Павленко, Ігор Костюк, "5 канал" 

 

Попередній матеріал
Підсумки засідання парламенту: які закони розглянули, розкритикували та перенесли – сюжет
Наступний матеріал
Україна має звернути увагу світу на російську зброю, якою збили літак МАУ – Бабченко
Loading...
Через аварію тепломережі поліція Києва відкрила кримінальну справу

Через аварію тепломережі поліція Києва відкрила кримінальну справу

Потоп у центрі Києва пошкодив декілька автівок: рух транспорту змінено – подробиці

Потоп у центрі Києва пошкодив декілька автівок: рух транспорту змінено – подробиці

Тайфун в Японії: в результаті потужного шторму та затоплень загинуло 66 осіб

Тайфун в Японії: в результаті потужного шторму та затоплень загинуло 66 осіб

Одесу змиває: двомісячна норма опадів накрила місто за два дні

Одесу змиває: двомісячна норма опадів накрила місто за два дні

Негода на Івано-Франківщині: затопило 15 населених пунктів

Негода на Івано-Франківщині: затопило 15 населених пунктів

На Запоріжжі негода: через потужні зливи підтоплює населені пункти і дороги

На Запоріжжі негода: через потужні зливи підтоплює населені пункти і дороги