5.ua

У Слов’янську знайдено і знешкоджено близько 6 тис. вибухових пристроїв - ДСНС

    Близько шести тисяч вибухових пристроїв знайшли піротехніки і рятувальники у Слов'янську за останні три з половиною тижні. Такі дані навів голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.


    Він також зазначив: майже всі мешканці Слов'янська – знову з водою і світлом. Рятувальники відновили обидві електропідстанції міста і дві фільтрувальні станції, які подають воду до будинків.

    Тим часом, фахівці продовжують пошук і розмінування вибухівки, яку залишили після себе терористи. Серед пристроїв, що їх закладали бойовики – артилерійські, мінометні та реактивні снаряди, гранати і протитанкові міни. Крім того, терористи активно використовували саморобну піротехніку. Зокрема – робили вибухівку з вогнегасників, зазначив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій.

    "За вчорашній тільки день, уявіть собі - за один тільки день - вилучено 153 одиниці боєприпасів. Можете собі уявити, що може статися з людиною, яка, збираючи ягоди, гриби у лісосмузі наразиться на подібний "сюрприз"? Перше на перше – не чіпати, попередити усіх присутніх, що тут є така небезпека, і визвати рятувальників", – радить Сергій Бочковський.

    Рятувальники перевірили вже п'ять із половиною сотень споруд і будинків Слов'янська. Також група підводного розмінування продовжує обстеження міських водойм.

    Сьогодні ж стало відомо, що у селі Берестове Артемівського району Донецької області семеро людей підірвалися на міні. Із них троє – діти.


    Попередній матеріал
    Актор Олексій Серебряков відмовився від громадянства Росії
    Наступний матеріал
    Укрзалізниця тимчасово скасувала деякі потяги з Донбасу та змінила розклад руху
    Теги:
    Loading...