ipress.ua

Українці стали споживати менше дорогих продуктів - дослідження

    Фахівці аграрного ринку з'ясували, яким чином українці змінили свій раціон з огляду на зростання цін.

    Про це пише "Новое Время".

    Як розповіли в Українському клубі аграрного бізнесу, за перше півріччя 2015 ціни на продукти харчування зросли в середньому на 46% порівняно з аналогічним періодом попереднього року, тоді як середня заробітна плата зросла лише на 15%.

    Розрив між зростанням цін і рівнем платні призвів до того, що українці стали споживати менше порівняно дорогих товарів - риби та рибних продуктів (на 24%), плодів, ягід та винограду (на 7%), м'ясних продуктів (на 3%) і цукру (на 2%).

    За словами експертів, населення перейшло на продукцію, вирощену на власних городах, або таку, яка є найбільш дешевою.

    "Порівнюючи рекомендації Міністерства охорони здоров'я України щодо відповідності обґрунтованих і фактичних норм споживання основних продуктів харчування на душу населення, можна відзначити значне відхилення від норми риби та рибних продуктів - менше на 45%, плодів, ягід та винограду - на 42%, молока та молочних продуктів - на 41%, м'ясних продуктів - на 35%, а також цукру - на 4% ", - пояснив Ігор Остапчук, керівник експертної групи асоціації Український клуб аграрного бізнесу.

    Видання зазначає, що за оцінками аналітиків, до кінця поточного року ця тенденція тільки посилиться.

    Як повідомляв 5.ua, цього року Україна експортувала 4,5 млн т зерна. 

    Попередній матеріал
    Розенко: Уряд встановив розміри грошових компенсацій у разі загибелі волонтерів
    Наступний матеріал
    В Україні буде створено реєстр арештованого майна – Центр протидії корупції
    Теги:
    Loading...