фестиваль польової кухні
5.ua

У Вінниці влаштували фестиваль польової кухні в пам'ять Тараса Сича

Це кухар, який готував усю зиму для євромайданівців у Києві, потому пішов на схід і вже там годував бійців "Київської Русі".

Тарас Сич загинув на своєму посту у лютому під час мінометного обстрілу під Дебальцевим. Тоді снаряд бойовиків влучив просто у кухарський намет. На фестивалі не тільки пригощали стравами, а й збирали кошти для вінницьких бійців, які нині перебувають у зоні АТО.

Бійці, що прийшли на фестиваль і Тараса Сича знали з перших днів АТО, кажуть, що смак його страв пам'ятають й досі. Після смерті Тараса бійці принципово не беруть собі іншого кухаря. Їсти варять самі по черзі.

"Не хотіли більше їсти того, що хтось нам другий готував, після Тараса. Якось так звикли вже до Тараса і кухара другого не було після нього", - говорить боєць 25-го мотопіхотного батальйону ЗСУ Віктор Мезене.

Більше 50 страв приготували вінницькі кухарі. Найголовніша з них -  борщ. Його Тарас Сич найбільше любив і щодня готував на Сході для українських бійців. Ці кухарі зварили борщ за рецептом Тараса Сича. Окрім борщів, кулешів та каш, гостей заходу частували пиріжками, тістечками,смаженою рибою, овочами.

Донька Тараса Сича каже, батько завжди прагнув допомогти військовим. Нині через його ім'я та справу збирають гроші для бійців у зону АТО. Скрізь поставили скриньки для благодійництва.

Олена Бучацька, Олександр Семенов, Вінниця, "5 канал".

Попередній матеріал
Українська громада в Італії провела акцію проти російської агресії
Наступний матеріал
Понад 50 країн заснували новий азіатський банк