cook.mihalko.org

М’ясо викликає рак - ВООЗ

    Цивілізація була не в курсі, але Всесвітня Організація з Охорони Здоров'я пояснила - перероблене м’ясо шкідливе для здоров’я. Мовляв воно може спричинити захворювання на рак.

    ВООЗ незлюбило сосиски, бекон, шинку й ще довгий перелік  інших продуктів, у котрих знайшли канцерогени. Як на цей примус до вегетаріанства  відреагували любителі хамона, прошутто чи баварських ковбасок, наразі не повідомляється. Можливо з цензурних причин.

    До чорного списку потрапило навіть червоне м’ясо, а це яловича, свинина, конина та баранина.  Усі вони можуть містити канцерогени. Всесвітня організація охорони здоров’я проаналізувала понад 800 випадків захворювання на рак та можливий зв’язок між споживанням м’яса і виникненням хвороби.

    "У цій доповіді ВООЗ  міститься велика кількість доказів науковців із усього світу.  Оприлюднена інформація не така вже й радісна. Вживання м’ясних продуктів і червоного м'яса, дуже пов'язані з виникненням певних видів раку", розповідає дієтолог Лінда Джонсон.

    Над дослідженням працювала група з 22 учених із 10 країн світу. За результатами  - ковбаски та сосиски потрапили до першої категорії  канцерогенної небезпеки.  До цієї ж групи належить тютюн, азбест та вихлопні гази дизельних двигунів. Висновок такий: вживання 50-грамів переробленого м’яса щодня збільшує ризик захворіти на рак на 18 відсотків.

    Окрім того, дослідники твердять, що розвиток злоякісних пухлин може викликати вживання навіть не переробленого але червоного м’яса. Утім, визнають попри ризики і небезпеки  м’ясні страви мають й користь.

    Результати дослідження мають рекомендаційний характер для урядів країн. А пересічні  мешканці можуть внести корективи у свій раціон харчування та відмовитися від надмірного вживання м’яса, - кажуть автори дослідження.

    Попередній матеріал
    На Хрещатику невідомі вирвали 55-кілограмові напівкулі й відновили парковку
    Наступний матеріал
    Доба на Сході минула без втрат – Генштаб ЗСУ