5.ua

ГПУ розпочала кримінальні провадження за фактом захоплення майна "Чорноморнафтогазу"

    Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом протиправного заволодіння майном публічного акціонерного товариства ДАТ "Чорноморнафтогаз" за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України.

    Про це 10 жовтня повідомляє прес-служба ГПУ.

    Також повідомляється, що Генпрокуратурою розслідується кримінальне провадження, розпочате ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України за фактом незаконного видобутку природного газу.

    У ході перевірки дотримання вимог законодавства у діяльності ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" встановлено, що група осіб у березні 2014 року, використовуючи документи, печатки та штампи вказаного публічного акціонерного товариства, протиправно заволоділа його майном на загальну суму майже 15 млрд грн та в подальшому передала його до незаконно створеного Кримського республіканського підприємства "Чорноморнафтогаз", чим заподіяла державі великої шкоди.

    "В свою чергу, службові особи Кримського республіканського підприємства "Чорноморнафтогаз", достовірно знаючи про відсутність у підприємства спеціального дозволу на користування ділянкою надр в період березня – жовтня поточного року, здійснили видобуток природного газу в об’ємі 600 млн м3, чим завдали збитків державі на суму 240 млн грн", - підкреслено у повідомленні ГПУ.

    За результатами проведеної перевірки Генеральною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення вказаних кримінальних правопорушень. Триває досудове розслідування.

    Попередній матеріал
    В Україні з початку року на 200 грн. зросли пенсії
    Наступний матеріал
    В Росії намагаються закрити правозахисну організацію "Меморіал"
    Теги:
    Loading...