5.ua

У Міндоходів пропонують підвищити зарплату, аби подолати корупцію в державних органах

    Для подолання корупції у державних органах потрібно радикально переглянути систему оплати праці.

    Про це заявив Перший заступник Міністра доходів і зборів України Ігор Білоус під час відкритого обговорення перших результатів роботи антикорупційної комісії при Міндоходів.

    За словами керівника Міндоходів, середня заробітна плата фахівця у службі аудиту, робота якого вимагає високого рівня кваліфікації та відповідальності, складає 3 тис. грн. Це на 60% нижче середньої зарплати бухгалтера на підприємствах, які цей аудитор перевіряє. А середня зарплата голови районної ДПІ – 3,5 тис. грн., або в 2,3 рази менше за зарплату керівника облікової служби великого підприємства. Лише 3,4 % працівників Міндоходів мають зарплату вище 5 тис. грн.

     "Щоб змінити ситуацію з корупцією, потрібно не просто реорганізувати Міндоходів. Необхідно радикально переглянути систему компенсацій, а для цього – реформувати податкову систему, скоротити кількість податків. Крім того, в державі у цілому слід переглянути підхід до державної служби і підняти соціальний статус державного службовця", - наголосив Ігор Білоус.

    Проте це не означає, що в Державній фіскальній службі будуть толерантно ставитися до проявів корупції.

    "Я заявляю, що в нас – нульовий рівень толерантності до зловживань", - підкреслив Ігор Білоус, закликавши громадськість інформувати керівництво ДФС про факти корупції.

    Керівник відомства запевнив, що жодне звернення щодо фактів корупції на всіх рівнях Державної фіскальної служби не залишиться без реакції.

    Попередній матеріал
    У військовому шпиталі Львова лікуються двадцять силовиків – учасників АТО
    Наступний матеріал
    Міноборони розповіло, як харчуються зараз військові
    Теги:
    Loading...