Рейтинг найекзотичніших видів пива

Пиво, третій за популярністю, після води та чаю, напій у світі, а серед алкогольних – перший

ЧУДЕРНАЦЬКІ РІЗНОВИДИ ПИВА

Пиво третій за популярністю напій у світі (після води та чаю), а серед алкогольних – перший. 90% напою вариться зі злаків, зазвичай воно розрізняється за складом. У Європі пиво варять переважно ячмінне або пшеничне. А от для приготування напою можуть використовувати як солод із пророщеного ячменю, так і інші зернові, як-то жито, кукурудза, рис. Пиво навіть може бути звареним із картоплі або бананів, або може бути на основі молока і ще з багатьох різних екзотичних продуктів. Види пінного напою можуть розрізнятися за кольором та міцністю. Серед кольорів — світле, темне, червоне, біле та змішане. Зазвичай міцність визначають за відсотком спирту у складі напою: це або від 3-4% у легких сортах, до 11-12% у найміцніших різновидах. Також у пива можуть бути різні способи бродіння, які до речі, і є головною загальновизнаною класифікацією. За нею пиво поділяється на такі типи: як зварене при низьких температурах, тобто низового бродіння, його ще називають лагер, і пиво верхового бродіння, що готується при вищих температурах. І серед найпопулярніших типів цієї категорії — ель, портер, стаут та пшеничне пиво.

Опілля

ТОП ЕКЗОТИЧНИХ ВИДІВ ПИВА

1. Дитяче пиво із назвою Kodomo-no-nominomo вигадали у Японії. У дітей все має бути як у дорослих. Це такий собі безалкогольний із присмаком яблука напій, кількість піни, в якому не поступається тій , що і у дорослому.

Опілля

2. Кулінарне пиво. Це коли його складовими є помідори, цибуля, часник і спеції – базилік і орегано. Цей напій винайшла подружня пара з Міннесоти, і купити його можна купити лише у їх сімейному ресторанчику.

Опілля

3. Справжнє шоколадне пиво – Imperial Chocolate Stout – вариться лише до Дня усіх закоханих і тільки в японському Атсугі, і в дуже невеликій кількості.

4. Засумніватися у пивному походженні напою вас змусить вже перший ковток пива Rogue Chipotle. Воно гірке на смак, з ароматом диму, відчувається гострота перцю і лише через деякий час з’являється справжній смак цього оригінального напою. Родзинка напою у тому, що там є перець чилі-чипотле, пройшовши спеціальну обробку він стає гірким на смак, із запахом диму. 

Опілля

5. Lindemans Kriek Cherry Lambic – бельгійське вишневе пиво, за кольором і смаком дуже нагадує газовану воду. Солодке та темно-рожевого кольору, цікаве тим, що кілька років витримується у дубових бочках разом із справжніми вишнями.

Опілля

6. 24k Gold Faust – "дорогоцінний" хмільний напій – винахід чеських пивоварів. Його першу партію вартістю 13 євро розпродали за лічені години. Незвичність пива у тому, що його ідейний батько Марек Пьєтоню, додав до напою справжнє 24-каратне золото, роздробивши тоненьку смугу з нього під напором потужного пивного струменя.

Опілля

7. Пиво з нотками карамелі або з винним післясмаком виробляється в Україні. Таке пиво називають Опілля "Княже" та "Фірмове". Воно має короткий термін придатності та невеликий вміст алкоголю і називається "живим".

8. Пиво з яловичого екстракту й солоду вигадав власник магазину товарів для тварин. Оригінальний рецепт призначений спеціально для братів наших менших. Пиво Kwispelbier безалкогольне і коштує близько двох євро. Їхати за ним треба до Голландії.

Опілля

9. А от морський ель із смаком водоростей не всім прийдеться до смаку, ну дуже важкий присмак і аромат. Його виготовляє шотландська компанія Williams Brothers. Ель має додаткову морську ноту та назву на честь шотландського водяного духу Kelpie Seawood.

Попередній матеріал
Рейтинг найекзотичніших видів пива
Наступний матеріал
Туристичні тренди 2017: рейтинг нових найпопулярніших маршрутів морського відпочинку для українців