Найбільший у світі торт з листкового тіста спекли у Швейцарії

    Найбільший у світі торт з листкового тіста спекли у Швейцарії. Довжина рекордної випічки - сягнула понад тисячу двісті метрів. Торт-гігант - поріжуть на шматочки і продадуть з аукціону. Вторгувати планують понад 100 тисяч доларів. Їх пожертвують на благочинність.

    Традиційні ласощі з кількох шарів тіста з масляним кремом - місцеві мешканці називають міль-фей. В Україні цей наїдок більш відомий, як торт Наполеон. Щоб створити гігантський смаколик протягом двох місяців працювали дві сотні кондитерів. Для роботи їм знадобилося 800 кілограмів борошна, 400 кілограмів масла і стільки ж шоколаду - чорного і молочного, для різних видів крему. Досягнення кондитерів зафіксували у Книзі рекордів Гіннеса. Попередніми рекордсменами були бельгійці - двадцять років тому вони спекли кілометровий Наполеон.

    Жиль Депланше, кондитер: "Щоб спекти рекордний міль-фей - нам знадобилося близько тисячі годин. Торт складається з трьох шарів, тож сумарна довжина листів тіста перевищує три тисячі шістсот метрів. Крему витратили - три тони, а рожевої глазурі - триста кілограмів".

    Жінка: "Ніколи не бачила такого довжелезного торта. Він просто надзвичайний. Ідею вважаю чудовою, особливо тому, що випічку продадуть на аукціоні заради благочинності".

    Попередній матеріал
    У Львові закінчили реконстркуцію дерев`яного вівтаря "Голгофа" [відео]
    Наступний матеріал
    Танцювальна лихоманка у Римі
    Теги: