Десятки шеф-кухарів з усього світу з`їхалися на гастрономічний фестиваль до Перу

    Десятки шеф-кухарів з усього світу з`їхалися на гастрономічний фестиваль до Перу. У Лімі місцеві кулінари ознайомили їх з традиційною кухнею та навчили готувати національну страву - "севіче".

    Для її приготування використовують дрібно нарізану сиру рибу різних сортів, маринувану впродовж 15 хвилин в соку лайма. Після цього додають порізану кільцями червону цибулю, а інколи - рокото - гострий перуанський перець. Завдяки оригінальному смаку страва ввійшла до кухні багатьох латиноамериканських країн. За успіхи в кулінарному навчанні іноземним шеф-кухарям подарували національний перуанський одяг - "кушму" й дали скуштувати місцевих фруктів. Гастрономічний фестиваль триватиме у столиці Перу до 18-го вересня.

    Ферран Адріа, шеф-кухар з Іспанії: "В житті найприємніше - вчитися. Тут ми здобули багато нових умінь і це дуже гарно".

    Ольянта Умала, президент Перу: "Їжа здатна об`єднувати людей, об`єднувати різні культури. Перуанцям дуже приємно, що їхня національна кухня здобула широке визнання в світі й навіть занесена до світової спадщини ЮНЕСКО". 

    Попередній матеріал
    Посилені заходи безпеки запроваджують у США через загрозу здійснення терактів
    Наступний матеріал
    КСУ: Підстав для порушення дисциплінарної справи щодо судді Кірєєва немає
    Теги: