З чим куштують чорну ікру: ідеї гармонійного поєднання

Делікатес із незабутнім смаком підкорив серця багатьох іменитих особистостей: Федір Шаляпін, Сомерсет Моем, Пабло Пікассо, Чарлі Чаплін, Крістіан Діор.

Хтось вважав за краще запивати її шампанським, а інші ― поєднувати з хлібом, підсмаженим яйцем та навіть запеченими яблуками! А як її їдять сьогодні та з якими продуктами вона створює гармонійний дует, пропонуємо дізнатися прямо зараз.

Крекери, чипси

Тонка скибочка білого хліба ― класичний елемент подачі чорної ікри. На заміну йому кухарі дорогих ресторанів пропонують:

  • картопляні чипси;
  • грінки;
  • прісні крекери;
  • чіабату;
  • цільнозерновий багет;
  • чорний з насінням.

У кожній комбінації ікра буде розкриватися по-іншому, особливо за наявності додаткових смаків. Важливо, щоб вони не перебивали її, а доповнювали. А якщо ви ще не знаєте, як відрізнити чорну ікру від підробки, скористайтеся порадами гурманів, описаними в блозі METRO.

Чорна ікра
Чорна ікра
Фото: Shutterstock

Сири

Поєднання з сирами ― підкреслення тонкого смаку ікри, тож таке поєднання зустрічається в більшості закусок та аппетайзерів. Як додатковий інгредієнт можуть використовуватися:

  • бринза;
  • фета;
  • філадельфія;
  • рікота.

Зелень з найменш вираженим ароматом гармонійно доповнить будь-який із симбіозів. Швидко, ситно та смачно!

Чорна ікра
Чорна ікра
Фото: Shutterstock

Курячі та перепелині яйця

Їх відварюють, нарізають скибочками, половинками або начиняють різними мусами. Варіантів для фарширування безліч:

  • сир з яєчним жовтком;
  • креветки або кальмари;
  • консервований тунець;
  • салатна цибуля.

Також кухарі пропонують комбінувати ікру з яйцем-пашот та філе червоної риби. Додають поверх, разом із руколою або цибулею-шалот.

Авокадо

Поживний та несолодкий фрукт із кремоподібною м'якоттю ― один із найбільш вдалих дуетів для чорної ікри. Способів презентації авокадо в закусках кілька:

  • крем-паста;
  • карпачо;
  • мус із вершками;
  • соус;
  • тартар.

Солона ікра та маслянистий авокадо створюють багатий смак, особливо, коли додатково скомпонувати їх із цитрусами.

Сирі устриці

Незвичайна варіація для справжніх гурманів. Устриці подають відкритими спільно з лимоном та ікрою у спеціальній посудині. Чорну ікру викладають ложечкою зверху. І звичайно, шампанське! Численні бульбашки підкреслюють солоний смак делікатесу, посилюючи його вишуканість. Як альтернативу можна обрати біле сухе вино, або більш міцні спиртні напої.

Якщо ви в пошуку незвичайної пропозиції гостям, зупиніть вибір на чорній ікрі. Зробіть канапе чи рулет, прикрасьте нею свою закуску ― "чорне золото" завжди виглядає на столі виграшно! 

Теги:

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

Читайте більше