5.ua

Побут українських бійців під Маріуполем - очима "5 каналу"

    Довкола Маріуполя продовжують працювати сапери: збирають вибухівку котра не розірвались чи котру заклали бойовики. Всі трофеї вивозіть і підривають. Тим часом, підрозділи військового забезпечення заходилися налагоджувати побут українських армійців.


    Військовослужбовець Ігор Любенко з Херсонщини щодня готує сто літрів гарячих страв і напоїв. Нагодувати бійців у польових умовах смачно та поживно – справа не з простих, запевняють військовослужбовці.

    Заступник командира батальйону Олександр Буйволюк каже: "Блюда хотелось бы делать разнообразными, поэтому приходится выкручиваться и каждый раз придумывать разное. Благо, люди помогают, нам передают какие-то заправки, приправы. Пока на вкус никто не жаловался, но, есть моменты: здесь во многих окрестных селах нет воды, соответственно, вода привозная, пища, приготовленная из этой воды, она не всегда вкусная".

    На польовій кухні приготувати їжу можна для двох сотень бійців. Фронтовики її навіть нарекли "Віка". Кухня на колесах – усюди за бійцями, вона й під обстрілами побувала. А от водовозку вщент розбомбили терористи.

    "Дуже багато машин попадає під обстріли, наші противники засікають, якщо машина їздить в один і той самий час, тоді буває обстріли, то ми стараємося міняти графіки, підвозячи воду, хліб на передову – і вдень, і вночі, коли як виходить", – каже командир відділення продовольчого забезпечення Павло Ярош.

    Якщо ж під вогнем покуховарити не вдається, військовики обходяться сухпайками – галетами і консервами.

    Підрозділи військового забезпечення облаштовують побут армійців під Маріуполем: підвозять провіант, паливно-мастильні матеріали, одяг. Дбають і про гігієну – часто привозять мобільну лазню.

    Армійці, які утримують оборону Маріуполя, кажуть: усім необхідним забезпечені завдяки державі і волонтерам. Бракує - лише одного делікатесу: "В первую очередь хочется картошки домашней, понимаете, домашей. Тут такой не приготовишь", – бідкається повар Ігор Любенко.

    Тетяна Ігнатченко, Євген Гончаренко, Донеччина, "5 канал".

    Попередній матеріал
    Затверджено правила переміщення валюти через адміністративний кордон з економічною зоною "Крим"
    Наступний матеріал
    На Одещині попрощались із загиблим добровольцем