Objectiv.tv

Харківські волонтерки готують для бійців АТО сухі домашні борщі

    Харківські господині вирішили нагодувати українських військових домашнім борщем швидкого приготування.

    Щоб передати на передову першу страву, волонтери висушують овочі та додають спецій. Складові фасують у пакети. Вже надійшло півтори сотні таких пакунків. 

    Цех із приготування сухих борщів у волонтерському центрі діє з жовтня. За цей час господині перебрали не один рецепт національної страви. Зупинилися на найпростішому, щоб бійцям на передовій готувати було легко та швидко.

    Моркву, капусту, буряк висушують і у певній пропорції пакують. Заготовки фасують у пакети - на 5 і 10 л готової страви. В польових умовах бійцям треба лише залити вміст окропом, прокип'ятити і додати тушонки. У кожен пакетик з овочами додають запашних спецій.

    Готувати першу справу для українських воїнів долучилися вже сотня жінок Харкова. За цей час встигли обробити центнери овочів і передати 150 пакунків на передову.

    Незабаром ці борщі волонтери відвезуть 17-й танковій бригаді. Тим часом жінки обіцяють опанувати рецепти розсольнику та супу-харчо.

    Світлана Дашкевич, В'ячеслав Кузьменко, Харків, "5 канал"

    Попередній матеріал
    Служба безпеки України затримала іноземного найманця-бойовика "Оплоту"
    Наступний матеріал
    Меркель ще має надію на дипломатичне вирішення кризи на Сході України