5.ua

Батальйон "Азов" і місцеві добровольці готуються до оборони Маріуполя

    Інструктори батальйону особливого призначення "Азов" проводять у Маріуполі вишкіл добровольців: вчать стріляти, розбирати автомати та ходити строєм. Новачки, які освоюють військову справу, прийшли до батальйону з цілком мирних професій – будівельники, айтішники, менеджери.


    Батальйон "Азов" зараз постійно готується до оборони Маріуполя і Азовського узбережжя від російської агресії. На базі частини маріупольські добровольці тренуються щоденно по кілька годин. Щоб захистити своє місто, новобранці проходять фізичну підготовку, вчаться поводитися зі зброєю, та освоюють ази тактики. Інструктори кажуть: ентузіазму новачкам не бракує, а вміння набудуть під час тренувань.

    "Є дуже багато людей, які намагаються долучитися до оборони Маріуполя для того, щоб російські танки не їздили по вулицях цього міста. Багато людей надає різноманітну волонтерську допомогу, але багато також – особливо молоді – виявляє бажання зі зброєю в руках захищати своє рідне місто", – каже Олег Однороженко, заступник командира батальйону "Азов" з виховної роботи.

    Задля безпеки знімати майбутніх захисників Маріуполя поки що дозволяють тільки зі спини, але вже через кілька тижнів вони з відкритим обличчям прийдуть охороняти блокпост на трасі, яка веде до Новоазовська. За цією огорожею починається зона, яку називають умовно безпечною: в сорока кілометрах звідси стоїть російська броньована техніка.

    Цей блокпост поруч із військовими охороняють вже вишколені спецпризначенці батальйону "Азов". Боєць з позивним "Росомаха" несе службу кілька тижнів. Каже, останнім часом місто добре укріпили – за кілька днів там вирили траншеї та встановили оборонні споруди.

    "Ще неділю назад він би не встояв ні в якому разі. На сьогоднішній день Маріуполь непогано укріплений завдяки самим місцевим і завдяки самим воєнним. У нас є бліндажі, які, я думаю, допоможуть від "Градів", "Смерчів" і тому подібного в принципі. І головне, що у нас є бойовий дух, настрій на перемогу. Я думаю, Маріуполь ми не віддамо" – каже боєць.

    Нині військовий вишкіл проходить три групи добровольців. Новачків охочих прийти до батальйону особливого призначення "Азов" не бракує, запевняють інструктори.

    Тетяна Ігнатченко, Лідія Хламідова, Маріуполь, "5 канал".

    Попередній матеріал
    Перша леді з дітьми облилися крижаною водою
    Наступний матеріал
    "Ісламська держава" пригрозила почати війну в Чечні
    Теги:
    Loading...