Фото espreso.tv

Скандал із видворенням до РФ добровольця полку "Азов": Міграційну службу змусили "передумати"

    Чиновники уже навіть пообіцяли полегшити процедуру отримання права на тимчасове проживання на території України для осіб, які вирішили переїхати з путінської Росії в Україну.

    Скандал із повідомленням Міграційної служби про видворення до РФ росіянина-добровольця полку "Азов", який воював за Україну і був поранений під Маріуполем, вдалося розв’язати. Про це сьогодні написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Антон Геращенко. Нагадаємо, два дні тому боєць отримав повідомлення від управління міграційної служби у Києві про відмову у наданні статусу біженця та необхідність залишити територію України.

    Антон Геращенко повідомив: "Прочитав пост громадянина Росії Олександра Валова про те, що він воював за Україну, а його можуть видворити в Росію, де його чекають тортури і смерть у в'язниці. Подзвонив йому. Уточнив факти з його історії та біографії, перевірив інформацію про його добровільну службі в групі підтримки полку Національної гвардії "Азов".

    Командування полку "Азов" дало добровольцю відмінну характеристику: "Олександр Валов був у нас в підрозділі з 26.04.2015. Був поранений у боях під Широкиним. Характеристика позитивна. Гідний боєць і порядна людина".

    "Зрозуміло, що після того як Олександр добровільно взяв участь у захисті України від російсько-фашистських військ, йому зворотного шляху в Росію немає, поки вона по справжньому не підніметься з колін і не скине з себе ярмо путінського режиму", – написав депутат. До справи був залучений начальник Державної міграційної служби України Максим Соколюк. Антон Геращенко запевнив: "Питання про видворення Олександра Валова на порядку денному не стоїть".

    Окрім того, посадовці подумали, "як дати Олександру законний правовий статус проживання на території України і налагодити системну роботу з надання статусу політичним емігрантам з Росії". За результатами розмови Геращенко повідомив, що на сайті Міграційної служби найближчим часом буде розміщена "іконка" з посиланнями на інформацію про процедуру отримання права на тимчасове проживання на території України для осіб, які вирішили переїхати з путінської Росії.

    Нагадаємо, росіянка з батальйону "Айдар" Юлія Толопа теж досі не отримала законного статусу в Україні – про це вона повідомила в інтерв’ю 5.ua.

    Попередній матеріал
    На Донеччині на розтяжці підірвався чоловік
    Наступний матеріал
    Українцям перерахують усі субсидії до кінця жовтня
    Теги:
    Loading...