Фото прес-служби Міноборони

Під час обстрілу Широкиного отримав поранення лідер патруля ОБСЄ - звіт

    У результаті обстрілу Широкиного лідер патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ був травмований уламком бетонного сміття, після чого спостерігачі залишили село.

    Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, повідомляє "Інтерфакс-Україна". За інформацією спостерігачів, об 11:15 вони на двох автомобілях заїхали в Широкине і поставили два спостережні пункти. Більш ніж через годину після цього вони зафіксували ряд пострілів, джерелом яких був  автоматичний гранатомет і стрілецька зброя.

    СММ інформує, що чула вихідні постріли з півдня зі снайперської зброї, після чого лідер патруля по радіо дав вказівку групі відійти.

    "Водночас СММ бачила трьох осіб позаду будівлі за 50 м на північ від положення СММ. Гвинтівочний постріл, який пролунав, було чути звідти. Через кілька секунд вибух стався за п'ять метрів від лідера патруля СММ, який у результаті був збитий. Він був уражений бетонним сміттям від вибуху і його шолом був проломлений", - йдеться у повідомленні.

    За кілька хвилин спостерігачі залишили район дорогою, що веде до Маріуполя. Фельдшер, який входить до складу команди СММ, надав медичну допомогу потерпілому, якого згодом доставили до лікарні в Маріуполі. Лідер патруля відбувся струсом мозку та забоєм правої ноги.

    Нагадаємо, у СЦКК пропонують ОБСЄ перевірити достовірність відведення озброєння бойовиків.

    Попередній матеріал
    Казахстан завершив процес вступу до СОТ
    Наступний матеріал
    Чернігів: опрацьовано 100% протоколів, переміг Березенко
    Теги:
    Loading...