Землетрус

В Афганістані стався потужний землетрус: загинули щонайменше тисяча осіб

    Землетрус трапився на глибині близько 51 кілометра

    Щонайменше 1000 людей загинули, 1500 дістали поранення в результаті потужного землетрусу магнітудою 6,1 в Афганістані. Попереджають, що кількість жертв, скоріше за все, зростатиме. Про це повідомляє ВВС.

    "Деякі села у віддалених гірських районах, так що на з'ясування подробиць знадобиться час", – пояснив журналістам представник МВС Афганістану Салахуддін Аюбі.

    Американські сейсмологи уточнюють, що, за їхніми даними, землетрус трапився на глибині близько 51 кілометра, а його епіцентр був приблизно за 44 кілометри від міста Хост на південному сході Афганістану. Більшість загиблих – у провінції Пактика на сході країни. На кадрах звідти видно поховані під зсувами будинки, де в руїнах рятувальники намагаються знайти тих, хто вижив.

    Зазначається, що підземні поштовхи почалися глибокої ночі, приблизно о 01:30 за місцевим часом (23:00 у вівторок за Києвом), коли більшість людей міцно спали. Поштовхи були настільки сильні, що відчувалися на відстані 500 кілометрів від епіцентру. У сільських районах Афганістану фактично немає капітальних споруд, більшість приватних жилих будинків зведені з глини, без фундаменту. Країна розташована в сейсмічно активному регіоні, що нараховує відразу декілька розломів.

    За даними Управління ООН з координації гуманітарних питань, за останні 10 років землетруси в країні забрали життя понад 7000 людей.

    Читайте також: Аномальна спека, великі потопи, землетруси: що буде, якщо людство не схаменеться, та до чого тут Зеленський

    Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

    Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.