Бургер

Дивує всіх незвичним фастфудом: у Дніпрі переселенець зі Слов'янська відкрив унікальну бургерну – сюжет

У місті діє проєкт, який має на меті підтримати підприємців

Летюча тарілка та бургери з кашами. У Дніпрі переселенець зі Слов'янська створив бум серед любителів громадського харчування. Чоловік відкрив заклад, де виготовляє незвичний фастфуд. У чому унікальність та через що пройшов підприємець, аби досягти такого результату, – знає журналістка "5 каналу" Наталія Москаленко. 

Пан Микола демонструє новий вид ланчбургера, рецепт якого чоловік нещодавно розробив. І вважає його майбутнім хітом громадського харчування.

"Не розмокає як шаурма. Якщо остине можна і в холодильнику його тримати ну як звичайна їжа, там дві доби, три доби", – пояснює засновник закладу громадського харчування Микола Мальченко.

Микола Мальченко – підприємець зі Слов'янська. Там у нього був заклад громадського харчування, який чоловік відкрив за три місяці до початку повномасштабного вторгнення. Але після того, як ворожі війська почали обстрілювати місто, пан Микола переїхав до Дніпра. І почав міркувати про відновлення бізнесу.

"Подавав на гранти, я виграв 4 гранти. Один від держави на 250 тисяч. Другий – від благодійного фонду на 100 тисяч і третій від куратора, ось ви можете побачити ці грамоти", – наголошує засновник закладу громадського харчування Микола Мальченко.

Однак щоб відновити власну справу, чоловікові потрібні були ще й особисті вкладення. Тож він почав працювати на будівництвах.

"Почав працювати будівельником, фасадником і там були непогані заробітки і я почав збирати гроші на відкриття цього проєкту", – каже засновник закладу громадського харчування Микола Мальченко.

Окрім цього, працював ще слюсарем у тролейбусному депо. Незабаром мрія поновити втрачений через війну бізнес здійснилася. Чоловік зміг відкрити дві точки харчування. На одній працює самотужки. На другій точці працевлаштував ще двох переселенок. Вони випікають коржі для ланчбургера за рецептом підприємця.

"Цей корж, у чому його унікальність – він дріжджовий і він не розмокає. Він їстівний, смачний на смак, і він може розтягуватися, ви ж побачите, що він розтягується", – наголошує засновник закладу громадського харчування Микола Мальченко.

Для виготовлення одного ланчбургера потрібно два таких коржі та лише три хвилини. Його начинка може змінюватися від побажань замовника. Але обов'язково присутні свіжі овочі та корисні соуси на основі йогурту. Після укладання начинки все переміщується до спеціальної машини, яку підприємець також вдосконалив сам.

"Це винахід мій, пресбургер. Він працює під тиском, під температурою та під парою", – зазначає засновник закладу громадського харчування Микола Мальченко.

Крім стандартних бургерів, у меню є і з гарніром: гречкою, рисом та іншими додатками. За день у середньому чоловік виготовляє близько 100 таких ланчбургерів з пшеничного борошна та ще близько 50 житніх коржів. За словами Миколи, це ходовий продукт серед покупців. Мають попит і супи-пюре.

"Суп-пюре – це інновація. Наприклад, 30 гривень, 3 підсмажки йде, 9 каш, 27 супів одночасно можна виготовити за 3 хвилини", – зазначає засновник закладу громадського харчування Микола Мальченко.

Заготовлення для кожної страви чоловік робить власноруч наприкінці дня. Заклад працює вже 4 місяць.

У міськраді Дніпра кажуть: це вдалий приклад релокованого бізнесу. А ще зазначають: у місті діє проєкт, який має на меті підтримати підприємців.

"Ми впровадили такий грантовий проєкт "Дніпро інрелокейт", який зосередив і консультування, і практичні навчання, і індивідуальні консультації, і нетворкінги, і завершили все це потужним бізнес-ярмарком. Сподіваємося, що ми можемо бути корисними і пану Миколі, бо, дійсно, його заклад і технології вони унікальні", – пояснює начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення ДМР Ірина Журавльова.

У планах пана Миколи – розширення мережі громадського харчування. Чоловік планує розмістити у Дніпрі 5 закладів. А надалі – вийти на загальнодержавний ринок.

Наталія Москаленко, Олександр Пронський, Дніпро, "5 канал"

Читайте також: Зайчик із Маріуполя та удав з окопів бійців: у Дніпрі приватний звіринець надає притулок тваринам-переселенцям 

Підтримайте журналістів "5 каналу" на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.