Пальчики оближете: рецепт печеної картоплі з начинкою

Shutterstock

Це стане улюбленою стравою як для дорослих, так і для дітей

Запечена картопля з хрумкою скоринкою та соковитою, ароматною начинкою – ідеальний вибір для затишної вечері. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на TikTok-сторінку lera_about_food.

Інгредієнти:

  • Велика картопля
  • Моцарела
  • Копчений бекон
  • Вершкове масло
  • Сушений часник
  • Перець, паприка
  • Майонез
  • Зелень для подачі

Приготування:

  • Ретельно промийте картоплю, зробіть кілька проколів ножем і загорніть у фольгу. Випікайте при температурі 180-200°C протягом години.
  • Поки картопля запікається, підготуйте начинку. Змішайте натерту моцарелу, дрібно нарізаний бекон, сушений часник, перець, паприку і майонез до однорідності.
  • Коли картопля готова, розгорніть фольгу, залишивши її у формі "тарілочки".
  • Розріжте картоплю вздовж, не розрізаючи до кінця, і злегка потовчіть серцевину. Додайте шматочок вершкового масла та щедро викладіть начинку.
  • Поверніть картоплю в духовку на 15 хвилин, використовуючи режим "гриль", якщо доступний, щоб утворилася золотиста скоринка.
  • Перед подачею посипте подрібненою зеленню. Запечена картопля готова!
@lera_about_food

Ви можете варіювати начинку за своїм смаком: додайте гриби, копченості чи улюблені овочі. Це не просто гарнір, а повноцінна страва, яка здатна задовольнити навіть найвибагливіших гурманів, стане улюбленою як для дорослих, так і для дітей.

Раніше "Дивогляд" розповідав про те, як швидко та смачно заморозити помідори.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ