Традиційна українська страва: рецепт затірки, яка має насичений смак

Shutterstock

Ця страва колись була щоденною їжею

Затірка – давня українська страва, яка стане чудовим вибором для приготування вдома, якщо ви хочете спробувати традиційну кухню. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на "Порадницю".

Основою страви є "затірка" – суміш із яєць та борошна, яку легко приготувати. Ця страва колись була щоденною їжею, тому варто спробувати її і сьогодні.

Інгредієнти:

  • Борошно (6-7 столових ложок)
  • Яйця (2 штуки)
  • Вода (2 столові ложки)
  • Курка (100-200 грамів)
  • Картопля (4-5 середніх штук)
  • Цибуля (середня головка)
  • Морква (середня)
  • Лавровий листок (невеликий)
  • Сіль і чорний перець горошком (3-4 горошини) за смаком
  • Олія для смаження
  • Вершкове масло

Приготування:

  • Відваріть курку у підсоленій воді до готовності.
  • Для затірки збийте яйце з водою, а в окремій посудині підготуйте борошно.
  • Вмочуйте руки в яєчну суміш, потім у борошно, розтирайте руками, створюючи затірку.
  • Перекладіть затірку в друшляк, щоб зайве борошно обсипалося.
  • Обсмажте дрібно нарізану цибулю та натерту моркву.
  • Наріжте картоплю кубиками та додайте її у киплячий бульйон з лавровим листком та перцем.
  • Після напівготовності картоплі, додайте обсмажені овочі та затірку. Варіть близько 10 хвилин.
  • Збийте друге яйце та поступово влийте його в суп, перемішуючи. Варіть ще 2 хвилини.
  • Додайте вершкове масло та шматочки курячого м'яса перед подачею на стіл.

Ця страва завжди порадує своїм домашнім смаком і стане улюбленою для ваших рідних!

Раніше "Дивогляд" розповідав про ТОП-3 рецепти домашньої консервації з яблук на зиму.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ