Ця страва колись була щоденною їжею
Затірка – давня українська страва, яка стане чудовим вибором для приготування вдома, якщо ви хочете спробувати традиційну кухню. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на "Порадницю".
Основою страви є "затірка" – суміш із яєць та борошна, яку легко приготувати. Ця страва колись була щоденною їжею, тому варто спробувати її і сьогодні.
Інгредієнти:
- Борошно (6-7 столових ложок)
- Яйця (2 штуки)
- Вода (2 столові ложки)
- Курка (100-200 грамів)
- Картопля (4-5 середніх штук)
- Цибуля (середня головка)
- Морква (середня)
- Лавровий листок (невеликий)
- Сіль і чорний перець горошком (3-4 горошини) за смаком
- Олія для смаження
- Вершкове масло
Приготування:
- Відваріть курку у підсоленій воді до готовності.
- Для затірки збийте яйце з водою, а в окремій посудині підготуйте борошно.
- Вмочуйте руки в яєчну суміш, потім у борошно, розтирайте руками, створюючи затірку.
- Перекладіть затірку в друшляк, щоб зайве борошно обсипалося.
- Обсмажте дрібно нарізану цибулю та натерту моркву.
- Наріжте картоплю кубиками та додайте її у киплячий бульйон з лавровим листком та перцем.
- Після напівготовності картоплі, додайте обсмажені овочі та затірку. Варіть близько 10 хвилин.
- Збийте друге яйце та поступово влийте його в суп, перемішуючи. Варіть ще 2 хвилини.
- Додайте вершкове масло та шматочки курячого м'яса перед подачею на стіл.
Ця страва завжди порадує своїм домашнім смаком і стане улюбленою для ваших рідних!
Раніше "Дивогляд" розповідав про ТОП-3 рецепти домашньої консервації з яблук на зиму.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.