Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

Які овочі їдять кияни (репортаж)

Що ми їмо і наскільки шкідливі харчі? На ринках та вуличних лотках столиці у розпалі сезон свіжих овочів та фруктів. Огірки, помідори, капуста, черешні та абрикоси вже встигли заполонити прилавки ринків, магазинів та супермаркетів. Втім виникає запитання: чи вміст нітратів у них не перевищує норму й чи не завдадуть вони організму більше шкоди, ніж користі?

Прилавки столичних ринків та супермаркетів заполонили свіжі фрукти й овочі. У Спілці споживачів занепокоєні. Кажуть - протягом місяця отримали понад дві тисячі скарг на неякісну продукцію. Овочі та фрукти як ніколи переповнені шкідливими речовинами - нітратами.

Продавці на ринках натомість переконують: у них все свіже та корисне.  Мовляв, продукти перевірили у лабораторії - нітратів немає.   

Володимир Сивіченко розповідає овочі зазвичай купує на ринках. Має звичку - перед спочатку пробувати товар. Довідкам не дуже довіряє, адже там зазначають тільки кількість нітратів, а не допустиму норму.

Фахівці кажуть - вивести нітрати з овочів та фруктів можна замочивши їх на годину в чистій воді. У такий спосіб кількість нітратів в овочах зменшиться майже на третину. Радять також обрізати шкірку огірків, знімати верхні листки капусти і не їсти качан. У ньому нітратів найбільше.

Наталка Калінка, Олександр Котєльніков, 5 канал

Теги:
Останнє редагування: 20:45 22 червня 2009
Новини партнерів