Вагітним киянкам радять їсти більше свіжих якісних овочів та фруктів

    Їсти побільше буряку, яблук та цитрусових, але лише куплених у магазині. Таке радять фахівці Інституту педіатрії, акушерства та гінекології. За їхніми даними, саме через надмірну кількість пестицидів у харчових продуктах у Києві за останні кілька років на третину зросла кількість вагітних жінок із доброякісними пухлинами молочної залози.
    Упродовж семи років науковці інституту спостерігали за перебігом вагітності киянок у порівнянні з мешканками Полтави. Вони виявили, що у столичних мешканок рівень шкідливих речовин більший у десятки, а то й в сотні разів. Як наслідок - збільшення випадків переривання вагітності та народження слабких дітей. Тож фахівці радять майбутнім мамам ретельніше підходити до власного раціону та в жодному разі не купувати харчів на стихійних ринках.

    Ірина Жабченко, завідувач відділенням патології вагітності ІПАГу: "Саме у киянок, у вагітних киянок, у крові жінок, у їх волоссі, в плаценті, крові, навіть в грудному молоці ми бачимо більшу концентрацію саме цих шкідливих речовин - а саме пестицидів та їх залишків, а також важких металів - таких як свинець. Головною нашою рекомендацією буде не купувати продуктів з невідомих джерел, а саме - на стихійних ринках".
    Попередній матеріал
    Восени реконструюють Південний міст
    Наступний матеріал
    У двох столичних лікарнях коштами добравців встановили апарати плазмофереза
    Теги: