У Києві пройшла акція на підтримку історичної садиби Мурашка

    Акцію на підтримку історичної садиби Олександра Мурашка організували митці разом із останнім мешканцем цього будинку.

    У такий спосіб активісти намагаються привернути увагу влади та громади до аварійного стану будівлі. Там влаштували театралізоване дійство: до містян вийшов сам художник Олександр Мурашко, який висловив своє невдоволення нинішнім станом його садиби. Також активісти створили колективний художній твір. На ньому кожен охочий міг написати свою вимогу щодо збереження історичних пам`яток Києва. Нагадаємо, три роки тому 100-літню будівлю продали у приватні руки. Останній мешканець, якого не вдалось виселити, у суді відстояв право на проживання у цій будівлі.

    Олександр Глухов, мешканець будинку: "Вчора на сайті КМДА було написано, що КМДА добилося, що будинок повернуто київській громаді. Як вони доблися? Прокуратура на них подала в суд, вони були проти, в суді відповідачем, а тепер, програвши суд прокуратурі, яка змусила їх повернути ці будинки, вони рапортують, що це їхнє досягнення".

    Ксенія Куріна, координатор ації: "Домашняя тюль, которая раскрашена в комуфляж, это символ того, что мы, к сожалению, находимся в зоне военных действий. К нам просто пришли с войной домой, в город, совершенно неожиданно, и нам приходится оборонятся".

    Попередній матеріал
    У Києві з`явилась альтернативна новорічна ялинка
    Наступний матеріал
    КМДА влаштувала конкурс новорічних екстер`єрів для підприємств
    Теги:
    Loading...