Святкування 109-річчя міста Буча

    Веселощі на Київщині. Цими вихідними святкувала Буча. Їй виповнилося 109-ть років. Хоча статус міста Буча отримала лише три роки тому. У області кажуть - для розбудови містечка вже знайшли інвестора. Він готовий вкласти гроші в будівництво очисних споруд. Скільки саме - цікавилися наші кореспонденти. Вони побували на святкуванні.

    Молодята Яна і Віталій готуються до виходу на сцену. Хвилюються, як у РАГСі - із початком сімейного життя їх вітатиме мер Бучі. 

    Молодята: "Так получилось что мы попали и на день Бучи еще".

    Величезну коробку з подарунком від мера ледве несуть. Що всерЕдині - не зізнаються.

    Молодята: "Для семейного быта пригодится".

    А цей кремезний пан - Роман Капітоненко - чотириразовий чемпіон України з боксу. Тепер боксуватиме у новій квартирі.

    Роман Капітоненко, спортсмен: "За спортивные достижения. Я финалист чемпионата мира, дважды призер чемпионата Европы и 4-кратный чемпион Украины".

    Поки інші тішаться подарунками, в обласній раді радіють інвесторам, які вже сьогодні готові вкладати гроші у розвиток Бучі.

    Олександр Качний, голова обласної ради: "Зараз розробляємо програму інвестування. це буде стосуватися в першу чергу будівництва нових масивів з усією новою інфраструктурою.Очисні споруди - це головне питання сьогодні".

    На другий день свята Київська площа перетворилася на велику кухню. Аромати борщу, вареників та шашлику привабили на свято близько 2-х тисяч бучан. Страви готували особливі - шашлик за рецептом губернатора Київщини, а до борщу та юшки руку доклав мер міста.

    Анатолій Федорук, мер Бучі: "Рецепт борщу я тримаю утаємничиним. Дружина коли побачила що я сьогодні вранці готую для бучан борщ, каже, з завтрішнього дня ти в мене на кухні стоїш і ладнуєш і сніданок, і обід і вечерю".

    Перевірити кулінарні здібності чиновників за лічені хвилини вишикувалися бучани. І якщо одні берегли місце у шлунку для шашлику, інші - розбирали вареники.

    Люди: Шашлика жду. Українського шашлика. Аромат тут ах! Хороший аромат!

    Люди: Вареників хочу покуштувать, юшку!

    Люди: Вареники хотим попробывать, что бы знать, как они у нас могут готовить.

    На святкування дня Бучі завітав і власник секретного рецепта Анатолій Присяжнюк. Без черги скуштував наїдків, потанцював та розповів про перспективи розвитку міста.

    Анатолій Присяжнюк, голова Київської облдержадміністрації: "Ми будем вкладати гроші і здійснювати реформи і інвестиції в переробку твердого мусора, тоесть потрібно совміщати той комбінат який на сьогоднішній день є. Ми будем вкладати гроші і будувати школу".

    Ганна Рибалка, Ксенія Дворнікова, Олександр Водін, 5 канал.

    Попередній матеріал
    Медики застерігають від серцево-судинних захворювань
    Наступний матеріал
    Правоохоронці викрили в одеській школі видавництво з випуску антиукраїнської літератури
    Теги: