Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

Сотні киян традиційно святкують маївку на пікніках

Шашлик у піст. Сотні киян традиційно святкують маївку на пікніках. А постуючі рахують дні до розговіння. Лікарі-гастроентерологи тим часом чекають на хвилю нових пацієнтів. І в чергове закликають людей не переїдати та не зловживати алкоголем.

Дмитро Васильєв, киянин: "Свинина, задня частина, з Ялти привезли спеції, вино сухарик, лук и все".

 

Киянин Дмитро Васильєв ділиться рецептом фірмового першотравневого шашлику. День солідарності трудящих святкує із родиною на природі. Семирічна Христинка від страви у захваті.

 

Христинка: "Клас!"

 

Однак сам автор м`ясного шедевру, з`їсти планує небагато - притримується дієти.

 

Дмитро Васильєв, киянин: "Я уже второй месяц на диете, но уже сьел кусков 5. Еще думаю, может, 5 и все".

 

Згадати про дієту радять і лікарі. Кажуть, чекають на травневих святах хвилю нових пацієнтів. Аби шашлик став безпечнішим, радять готувати його з дієтичного м`яса - риби та птиці. Відмовитися від копченостей і несвіжих салатів. А ще - тримати дітей подалі від святкового столу.

 

Альбіна Анісімова, лікар: "На многие продукты, которые будут на столе, и которые будут есть взрослые, должно быть наложено табу для детей. Особенно для маленьких детей". 

 

Поки містяни святкують маївку, господині вже продумують меню Великоднього столу. Лікарі ж кажуть, після розговіння щороку додається роботи:

 

Вадим Шипулін, лікар-гастроентеролог: "Так называемое розговление, розговление, после которого у врачей, в частности моей специальности  - гастроэтерологии значительно прибавляется работы. И дело не в том, что люди соблюдают пост, а потом резко переходят на новую какую-то для себя пищу, а в том что люди начинают просто есть как не в себя".

 

Аби не нашкодити собі, лікарі радять пам`ятати золоте правило - дві третини їжі потрібно вжити у першій половині дня. А ще, кажуть, не зайвим буде розвести вино водою.

 

Вадим Шипулін, лікар-гастроентеролог: "Если я сейчас скажу, сколько ВОЗ рекомендует безопасную дозу алкоголя, наших людей это повергнет в шок. Если это переводить на водку и коньяк - это 50-60 мл, вина - это до100 мл, пива - 150 мл. У женщин эта доза вдвое меньше".

 

Євгенія Подобна, Сергій Клименко, 5 канал.

Теги:
Останнє редагування: 21:00 1 травня 2013
Новини партнерів