Секрети слов`янської кухні розкривали у парку "Київська Русь"

    Секрети слов`янської кухні розкривали у парку "Київська Русь", що у селищі Копачів на Київщині. Там влаштували майстер-класи із приготування страв середньовічної кухні. Наїдки наших пращурів готували на відкритому вогні. А потому влаштували трапезу з київським князем.

    Хоч обід ще готується, а князя Володимира вже кличуть до трапези. Тільки до столу - шаблю вбік.

    Учасник дійства: "По традиции мужчина, он вытаскивал оружие из ножев и ставил в определенное место. За столом принято было сидеть безоружным".

    Князь Володимир трапезує медовухою. Розповідає - столи ломитимуться від наїдків. Утім рецепти їхні завжди тримались в секреті.

    Учасник дійства: "Действительно приготовление княжеских блюд оно держалось в строгих секретах.на дипломатических приемах когда подавались скажем знаменитые княжеские лебеди. То после этого послам зарубежных стран  трудно было удеражться чтобы не подписать определенный документ".

    Не князівські лебеді та охочих скуштувати теж не менше. Андрій смажить кабанчика.

    8-тижневого кабанчика смажать до п`яти годин. Пильнують, як зіницю ока. А поряд на вогнищі кипить і вабить усіх куліш. Князі, кажуть, таке не їли. А от козаки-  залюбки.

    Журналіст "5 канал": "А доки на вогнищі смажиться кабанчик, а поряд ще й вариться смачнющий куліш - слов"яни рушали на сусідню галявину. Там грали в ігрища і пили медовуху".

    Андрії, Володимири, Ярослави  - усіх називають князями. Поряд дівчата  - кажуть, парубкам будуть.
    А от до куліша - панянок не пускають.

    Ганна Рибалка, Юрій Усік, "5 канал".

    Попередній матеріал
    Патрулювання лісопаркових господарств на травневі свята посили у столиці
    Наступний матеріал
    День цвітіння черемхи відзначили у козацькому селищі "Мамаєва слобода"
    Теги: