Київ
  • Київ
  • Вінниця‎
  • Дніпропетровськ‎
  • Донецьк‎
  • Житомир‎
  • Запоріжж я‎
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Львів‎
  • Миколаїв‎
  • Одеса‎
  • Полтава
  • Рівне‎
  • Сімферополь
  • Севастополь
  • Суми
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький‎
  • Черкаси‎
  • Чернівці‎
  • Чернігів‎
-9°C
USD
  • EUR
  • RUR
  • USD
26.02
Завантаження
Сховати

Постувати стає дедалі дорожче

Постувати стає дедалі дорожче. З початку Великоднього посту на столичних ринках ціни на основні компоненти пісних страв рекордно зросли. Особливо в ціні додали сезонні овочі та фрукти. Покупці упевнені - зростання цін невиправдане, у мерії ж кажуть, що явище тимчасове. Ціну пісних страв дізнавалася Інна Неродик.

Інна Неродик, "5 канал": "Ще два тижнів тому така капустина коштувала 18 гривень. Сьогодні за неї доведеться викласти вдвічі більше".

Поки всі скуповували дефіцитну гречку, в ціні поступово додали майже всі основні продукти. Пісні - особливо.

Пояснювати ситуацію беруться в столичній адміністрації. Кажуть - стрибок цін характерний, як для всієї України, так і для світового ринку.

Василь Яструбінський, начальник головного управління цінової політики КМДА: "По-перше, були проблеми минулого року з урожаєм. По-друге, все таки нестабільна ситуація з цінами на автопродукти, на газ. Це опосередковано все рівно має свої спонукання до зростання цін і на продовольчі товари. І дуже багато мешканців дотримується великого посту". 

Покупців такі пояснення не заспокоюють. Люди нарікають - ціни підскочили безпідставно, відтак дотримуватися посту - задоволення по кишені далеко не кожному.

Шеф-кухар одного зі столичних ресторанів здорожчання пісних продуктів помітив одразу.

Віталій Грубий, шеф-кухар: "Пост, все люди постятся и торговли, они расчитывают на то, что люди будут поститься и на то, что эти продукты продадутся. Ну и немножечко подымают искуственно цену. И бензин дает о себе знать, ну и сезонно, канешно, продукты всегда дорожают".

Мінімальна ціна пісного меню - 25 гривень. За ці гроші можна пообідати хіба-що гарбузовими млинцями. Утім охочих - чимало, каже шеф-кухар. Прихильникам домашньої кухні на пісному обіді заощадити теж не доведеться. Купуємо складові для порції овочевого салату.

Пані Євдокія посту дотримується завжди, але такого зростання цін ще не бачила. Пропонує - дешевий рецепт.

Євдокія Ковальчук: "Ну шо, супчик, напримєр, купить баночку риби, канцерви якоїсь, то супчик такий легесенький. Ну кашки, але її ж чимось помазать надо, а олія дорога".

Інна Неродик, Андрій Каньшин, "5 канал".  

Теги:
Останнє редагування: 20:46 22 березня 2011
Новини партнерів